Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
«Αλλαγές» μακριά από τις πραγματικές ανάγκες

Απεργούν και σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί σε όλη την Ελλάδα

Σε αλλαγές που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις μισθολογικές ανάγκες των γιατρών προχώρησε χτες στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την πρώτη μέρα συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια. Οι αλλαγές δημοσιεύτηκαν στο προχτεσινό φύλλο του «Ρ» και απέχουν από όσα - ανεπαρκή και εκείνα - είχαν συμφωνήσει τον προηγούμενο Δεκέμβρη οι γιατροί με το υπουργείο.

Οι αλλαγές που έκανε ο Δ. Αβραμόπουλος και σε άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου πυροδότησαν μια φραστική δικομματική δημαγωγική αντιπαράθεση μακριά από την ουσία με χαρακτηρισμούς από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως «παριστάνει τον καρνάβαλο ο υπουργός» και τον Δ. Αβραμόπουλο να λέει ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ντρέπονται για πάρα πολύ καιρό για αυτά που λένε.

Στην παρέμβασή του ο εισηγητής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Χαραλάμπους τόνισε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί ξέρουν πολύ καλά ότι η κυβέρνηση τους δίνει ψίχουλα και για αυτό βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση βελτιώνει ελάχιστα τα ποσά του αρχικού νομοσχεδίου - που είναι μειωμένα και σε σχέση με τα ποσά της σύμβασης - ενώ προωθεί τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των γιατρών που θα θίξει τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Γιώργος Βέης με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής αναφέρει πως η πρόβλεψη του νομοσχεδίου ότι το ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στην υγεία θα περιοριστεί μόνο στις προκηρύξεις «ενέχει τον κίνδυνο ακύρωσης των διαγωνισμών ενόψει αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας». Τονίζει δε ότι το ΑΣΕΠ μπορεί να αναλάβει τη διαδικασία των προσλήψεων και να την ολοκληρώσει σε λιγότερο από ένα εξάμηνο.

Απεργούν και σήμερα

Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα - πανελλαδικά - και για τρίτη στο Λεκανοπέδιο η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών για το νομοσχέδιο. Χτες η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς αποφάσισε - διά περιφοράς - κατά πλειοψηφία τη ματαίωση της σημερινής συγκέντρωσης έξω απ' τη Βουλή στις 12.30 το μεσημέρι. Κατά της ματαίωσης τάχτηκε η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών, επιμένοντας στην πραγματοποίηση της συγκέντρωσης. Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ