Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΟ «FRIENDSHIPGAZ»
Η πρόκληση δεν πρέπει να περάσει

Αναβλήθηκε χτες η απολογία του Β. Καββαδία, στον οποίο κυβέρνηση και εργοδοσία πάνε να φορτώσουν το έγκλημα. Να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος του εργαζόμενου, απαιτεί το ΚΚΕ

Μεταλλεργάτες της Ζώνης τιμούν τους νεκρούς συναδέλφους τους, λίγες μέρες μετά το φονικό

ICON

Μεταλλεργάτες της Ζώνης τιμούν τους νεκρούς συναδέλφους τους, λίγες μέρες μετά το φονικό
Αναβολή για την ερχόμενη Δευτέρα, στις 10 π.μ., ζήτησε και πήρε χτες από την ανακρίτρια του Ε' Τμήματος Πρωτοδικών Πειραιά, Χρυσούλα Δημητριάδου, ο μεταλλεργάτης Β. Καββαδίας, προκειμένου να απολογηθεί για τις χαλκευμένες κατηγορίες που του έχουν φορτώσει, για το πολύνεκρο φονικό που διέπραξαν εφοπλιστές και εργολάβοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στις 24 Ιούλη του 2008. Τότε που, λόγω της έλλειψης ακόμα και των στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας, άρπαξε φωτιά η δεξαμενή Νο 3 του αεράδικου πλοίου «FRIENDSHIPGAZ» του εφοπλιστή Πετρίδη, σκοτώνοντας 7 μεταλλεργάτες και ένα ναυτεργάτη. Την προσπάθεια μετατροπής των θυμάτων εργατών σε θύματα κατήγγειλαν από την πρώτη στιγμή τα Συνδικάτα της Ζώνης και το ΠΑΜΕ, που πραγματοποίησαν διαδοχικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Πειραιά και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Την πρόκληση σε βάρος της εργατικής τάξης κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή και η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι «οι κομμουνιστές θα είναι στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων που οργανώνουν τα Σωματεία της Ζώνης και θα πρωτοστατήσουν στην ανάπτυξη κινήματος αλληλεγγύης από όλους τους εργαζόμενους».

Σχολιάζοντας την απόφαση της εισαγγελικής αρχής, η ΚΟΠ του ΚΚΕ σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «επιχειρεί να εξισώσει τα θύματα με τους θύτες και είναι παράγοντας διαιώνισης των εγκλημάτων σε βάρος της εργατικής τάξης. Είναι απόφαση που προσπαθεί να καλύψει ότι αυτός που οπλίζει το χέρι της εργοδοσίας είναι η ταξική, αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, η οποία γίνεται συνεχώς πιο επιθετική. Είναι η ίδια πολιτική που "μπουκώνει" με αμύθητα κέρδη το εφοπλιστικό και συνολικά το μεγάλο κεφάλαιο και καταδικάζει τους εργάτες και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στην ανεργία, την ανασφάλεια, χειροτερεύει συνεχώς τις συνθήκες δουλειάς και οδηγεί στα εργατικά εγκλήματα.

Η ΚΟ Πειραιά καλεί την εργατική τάξη, τις λαϊκές δυνάμεις, τους φορείς του μαζικού, λαϊκού κινήματος, να αντιταχθούν στην πράξη ενοχοποίησης και δίωξης του μεταλλεργάτη, που προκαλεί ολόκληρη την εργατική τάξη. Η απαίτηση είναι σαφής. Να ανακληθεί τώρα και να ακυρωθεί κάθε δίωξη σε βάρος του μεταλλεργάτη, να καταλογιστούν ευθύνες στους πραγματικούς υπεύθυνους. Να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με το διεκδικητικό πλαίσιο των Σωματείων της Ζώνης, στους χώρους δουλειάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ