Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταγγελία για νέα απόφαση - πρόκληση του ΟΕΚ

Τεράστια ερωτήματα προκύπτουν από τον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύεται η αντικατάσταση στεγών από ελενίτ στα κτίρια που κατασκευάστηκαν προ 20ετίας

Σειρά σοβαρών ερωτημάτων προκαλεί η τελευταία απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) να προχωρήσει στη δημοπράτηση έργου για αντικατάσταση στεγών από ελενίτ των οικισμών που έχει κατασκευάσει ο ΟΕΚ πριν 20 χρόνια, χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη υπουργική απόφαση. Τη νέα αυτή προκλητική απόφαση καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδος και υπογραμμίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε η όλη υπόθεση καταδεικνύει «πέρα από κάθε αμφιβολία ότι πρόκειται για μεγάλο φαγοπότι».

Συγκεκριμένα, όπως περιγράφει η Ομοσπονδία, η συγκεκριμένη απόφαση είχε παρθεί στο ΔΣ του Οργανισμού πριν δυο χρόνια. Στην πορεία όμως πάγωσε και δεν προχώρησαν οι εργασίες. Ο νέος πρόεδρος κ. Στάμου, «με άνωθεν εντολή, επανέφερε το θέμα και κατά πλειοψηφία αποφάσισαν να εκτελέσουν την παρανομία», καταγγέλλει η Ομοσπονδία και σημειώνει ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχουν ερωτήματα που όχι μόνο δεν απαντήθηκαν στο ΔΣ, αλλά καταδείχνουν τη μεθόδευση της πλειοψηφίας του ΔΣ για να πάρουν την απόφαση. Συγκεκριμένα, καταγγέλλεται ότι:

  • «Ο διαγωνισμός έγινε χωρίς να υπάρχει έκδοση της απαιτούμενης υπουργικής απόφασης, ως εκ τούτου είναι παράνομος, γιατί λοιπόν δεν επαναλαμβάνεται;
  • Το έργο δημοπρατήθηκε για 23.500 εκατομμύρια ευρώ πριν 2 χρόνια, σήμερα θα ισχύσουν οι ίδιες τιμές για τον εργολάβο;
  • Οι τιμές των απορριμμάτων ελενίτ που θα μεταφερθούν στη Γερμανία (μόνο εκεί γίνεται καύση) είχε υπολογιστεί 1 ευρώ το κιλό, σήμερα στην αγορά είναι 2 ευρώ το κιλό.
  • Οι νέες αυστηρότερες αποφάσεις της ΕΕ σχετικά με την αποψίλωση του ελενίτ δε θα επιβαρύνουν το έργο;
  • Παίρνοντας υπόψη ότι ανάλογα έχουν αυξηθεί τα υλικά, μεροκάματα κλπ., πόσο θα φτάσει το έργο;
  • Είναι αλήθεια ή όχι ότι πίσω από την εργολαβία βρίσκεται στέλεχος, μέλος της ΚΕ της ΝΔ;
  • Είναι αλήθεια ή όχι ότι το θέμα πέρασε κατά απαίτηση της υπουργού κ. Πετραλιά;».

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την κυβέρνηση και την πλειοψηφία του ΔΣ του Οργανισμού και τους καλεί να πάρουν πίσω την κατάπτυστη και διάτρητη σύμβαση που έχουν συνάψει με τους εργολάβους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ