Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Προς ενίσχυση των κατοχικών δυνάμεων

ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Τουλάχιστον 16 άμαχοι - μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά - σκοτώθηκαν στη Χεράτ του δυτικού Αφγανιστάν, μετά από αεροπορικούς βομβαρδισμούς των κατοχικών αμερικανο - ΝΑΤΟικών δυνάμεων, την Τρίτη, σύμφωνα και με ανακοίνωση της αφγανικής αστυνομίας, ενώ εκπρόσωποι των κατοχικών στρατευμάτων των ΗΠΑ έκαναν λόγο για 15 νεκρούς «αντάρτες», αποποιούμενοι ως συνήθως τις ευθύνες τους... Τους θανάτους αμάχων επιβεβαίωσε ακόμα και η αφγανική αστυνομία, καθώς ανασύρθηκαν οι σοροί των αμάχων, που πιστοποιούσαν το έγκλημα, για το οποίο μετέβη στην περιοχή και ένας Αμερικανός στρατηγός των δυνάμεων κατοχής, για να εξετάσει το «θέμα». Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα ανακοίνωσε την απόφασή του να στείλει ενισχύσεις 17.000 ακόμα κατοχικών στρατιωτών στο Αφγανιστάν, ζητώντας να αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων με το Πακιστάν, «ώστε να αποτρέπουν την εισδοχή ανταρτών», προμηνύοντας παράλληλα ακόμα σφοδρότερους βομβαρδισμούς και στη γειτονική χώρα. Η εγκάθετη κυβέρνηση του Χαμίντ Καρζάι έκανε λόγο για νέα σελίδα του Αφγανιστάν με τις ΗΠΑ, εκφράζοντας την ικανοποίησή της. Αποστολή ενισχύσεων 500 στρατιωτών στις δυνάμεις κατοχής στο Αφγανιστάν ανακοίνωσε και η Ιταλία ενώ πρόθυμη εμφανίζεται και η Γερμανία.

Εν τω μεταξύ, σήμερα στην Πολωνία συνεδριάζουν και οι υπουργοί Αμυνας του ΝΑΤΟ, με θέμα την ενίσχυση των κατοχικών δυνάμεων των χωρών τους στο Αφγανιστάν, κατόπιν και των αμερικανικών πιέσεων.

Στην κοιλάδα Σουάτ του βορειοδυτικού Πακιστάν χτες πραγματοποιήθηκε πορεία υπέρ της εκεχειρίας «ανταρτών» - κυβέρνησης και της επιβολής του ισλαμικού νόμου στην περιοχή, που αποφασίστηκε τη Δευτέρα. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ένοπλος εκτέλεσε έναν ρεπόρτερ της πακιστανικής τηλεόρασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ