Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ - ΙΣΡΑΗΛ
«Πόλεμος δολιοφθοράς» κατά του πυρηνικού προγράμματος;

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

«Συγκεκαλυμμένο πόλεμο δολιοφθοράς» έχει εξαπολύσει το Ισραήλ κατά του Ιράν, με στόχο να καθυστερήσει ή ακόμη και ν' ακυρώσει το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας. Αυτό υποστηρίζει, με χτεσινό της δημοσίευμα, η βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph» επικαλούμενη ειδικούς στην αντικατασκοπεία, αλλά και ανώνυμους πράκτορες της CIA.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, η ισραηλινή κυβέρνηση συνεργάζεται, για το σκοπό της, με επαγγελματίες δολοφόνους, δολιοφθορείς, με εταιρείες - βιτρίνα, καθώς και με διπλούς πράκτορες. Ενας από τους στόχους, που είχαν τεθεί στη συγκεκριμένη επιχείρηση, ήταν η δολοφονία επιστημόνων που εμπλέκονταν με το πυρηνικό πρόγραμμα, είτε με επιστολές - βόμβες είτε με δηλητηριασμένα πακέτα. Ως παράδειγμα, αναφέρεται ο θάνατος του Αρντισίρ Χασαντούρ, επιστήμονα στην πυρηνική εγκατάσταση στο Ισφαχάν, που βρέθηκε το 2007 νεκρός στο σπίτι του, πιθανότατα από εισπνοή δηλητηριωδών αερίων.

Η ιρανική πλευρά δε σχολίασε το δημοσίευμα. Από την άλλη, ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Μαρκ Ρεγκέβ αρκέστηκε να τονίσει ότι το Ισραήλ, κατά την πάγια τακτική του, δε σχολιάζει τέτοιου είδους πληροφορίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ