Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΦΑΓΕ»
Στη μάχη των εκλογών με σοβαρή πείρα

Αύριο και την Παρασκευή οι αρχαιρεσίες στο επιχειρησιακό Σωματείο

Στον απόηχο των σημαντικών αγώνων που έδωσαν το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι της «ΦΑΓΕ» φτάνουν στη μάχη των αρχαιρεσιών στο επιχειρησιακό τους σωματείο. Οι εκλογές θα γίνουν αύριο Πέμπτη (από τις 5.30 π.μ. μέχρι τις 6.30 μ.μ.) και μεθαύριο Παρασκευή (από τις 10 π.μ. μέχρι τις 3.30 μ.μ.). Οι εργαζόμενοι καλούνται να δυναμώσουν το σωματείο τους, συμμετέχοντας μαζικά στις εκλογές αλλά και ενισχύοντας τα ταξικά του χαρακτηριστικά.

Ο πρωτοπόρος ρόλος που έπαιξε το σωματείο (στου οποίου το «τιμόνι» οι εργαζόμενοι αναδεικνύουν τα τελευταία χρόνια τις δυνάμεις της «Εργατοϋπαλληλικής Ενότητας» που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ) στην οργάνωση της μάχης για την περιφρούρηση αλλά και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ανέδειξε πως για τους εργάτες είναι μονόδρομος η συσπείρωση και πάλη σε ταξική κατεύθυνση.

Τέτοια σοβαρή πείρα πρόσθεσε η απεργία που προκήρυξε ενάντια στις απολύσεις το επιχειρησιακό σωματείο στις 5 Νοέμβρη 2008, η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν για τις κλαδικές συμβάσεις οι ταξικές Ομοσπονδίες και τα ταξικά συνδικάτα στις 29 Μάρτη 2007, οι προσπάθειες να γίνουν νέα βήματα συντονισμού του αγώνα ανάμεσα σε όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης (μισθωτοί από την παραγωγή, οδηγοί που απασχολούνται με συμβάσεις που τους εμφανίζουν ως «συνεργάτες» κλπ.) αλλά και γενικά του κλάδου Τροφίμων - Ποτών - Γάλακτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ