Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ στη σημερινή απεργία

Συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα (10.30 π.μ., πλατεία Κάνιγγος) και στη Θεσσαλονίκη (10.30 π.μ., πλατεία Αγίας Σοφίας)

Σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργία καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο
Σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργία καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο
Πανελλαδική 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο να καλούν σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνουν. Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος, στις 10.30 π.μ. και στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ και στα Γιάννενα, στις 10.30 π.μ. στο δημαρχείο.

Οι ταξικές δυνάμεις αναδεικνύουν την αναγκαιότητα οργάνωσης και ανάπτυξης των αγώνων ενάντια στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς, για καταδίκη της γραμμής της συναίνεσης και υποταγής, διεκδίκηση αιτημάτων που απαντούν στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες. Προβάλλουν αιτήματα όπως: Αμεση επιχορήγηση του Ταμείου Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό με όλα τα αναγκαία κονδύλια για την άμεση καταβολή όλων των εφάπαξ σε όλους τους δικαιούχους. Αμεση πλήρη κρατική χρηματοδότηση του ΟΠΑΔ και δωρεάν πλήρη περίθαλψη και παροχή φαρμάκων και άλλα.

Ρεσιτάλ δημαγωγίας από το ΠΑΣΟΚ

Χτες έγινε συνάντηση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου και της ΑΔΕΔΥ. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δ. Αγκαβανάκης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, κατήγγειλε την αντεργατική πολιτική που ασκούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που χτυπά τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε υπέρμαχος της πολιτικής ενίσχυσης του ανταγωνισμού. Ισχυρίστηκε ότι δεν οφείλονται στην ανταγωνιστικότητα τα προβλήματα των εργαζομένων αλλά στον τρόπο εφαρμογής της. Για να δείξει έτσι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι καλύτερος διαχειριστής του συστήματος απ' ό,τι η ΝΔ. Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση είπε ότι το ΠΑΣΟΚ, αν γίνει κυβέρνηση, θα επανακρατικοποιήσει την Εθνική Τράπεζα. Αποσιώπησε, όμως, ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση την ιδιωτικοποίησε και ότι στο πλαίσιο του καπιταλισμού, ακόμα και μια κρατική τράπεζα στοχεύει στα κέρδη.

Ακόμα, ισχυρίστηκε το αμίμητο ότι όταν τα αποκαλούμενα «σοσιαλιστικά» κόμματα ήταν κυβερνήσεις στα κράτη - μέλη της ΕΕ ασκούσαν και αυτά «συντηρητική» πολιτική λόγω της πίεσης που άσκησε η «κατάρρευση» - όπως είπε - του υπαρκτού σοσιαλισμού! Τέλος, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα έχει ως κύριο συνομιλητή του το συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ στη χτεσινή συνάντηση δεν έδωσε καμιά απάντηση στα αιτήματα που αφορούν στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ