Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΡΙΠΙΔΗ ΑΒΕΕ»
Ανυποχώρητα για τα δεδουλευμένα

Νέα επίσχεση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στην «Καριπίδης»
Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στην «Καριπίδης»
Το πόστο του αγώνα ξανάπιασαν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο επεξεργασίας ελαστικών ακριβείας «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ» στα Γιάννενα, καθώς βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας για τρίτη μέρα, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων για τους μήνες Γενάρη και Φλεβάρη, την εξόφληση του υπολοίπου ποσού από τα δεδουλευμένα του 2008, ποσό που φτάνει στα 100.000 ευρώ (έχουν ήδη πάρει δεδουλευμένα ύψους 170.000 ευρώ). Πρόκειται για τα χρήματα που η εργοδοσία και οι «εγγυητές» της, πιεσμένοι από τον πολυήμερο και πολύμορφο αγώνα των εργαζομένων το προηγούμενο διάστημα, δεσμεύτηκαν πως θα τα καταβάλουν στις 20/2, χωρίς ωστόσο μέχρι και σήμερα να έχει γίνει κάτι τέτοιο.

Η επιταγή που εκδόθηκε στο όνομα του κατασκευαστή του εργοστασίου (Γιώργο Σταύρου) οπισθογραφημένη από τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου (Δημήτρη Μπαράτσα) ήταν ακάλυπτη, όπως αποκαλύφθηκε όταν οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να την εξαργυρώσουν στην τράπεζα. Συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα έδωσε εκ μέρους του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων - που βρίσκεται για ακόμη μια φορά στο πλευρό των εργαζομένων - ο Γιάννης Καραμάνης. Επισήμανε την προσπάθεια των μηχανισμών του ντόπιου κεφαλαίου και των εκπροσώπων του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους.

Υπογράμμισε ακόμα πως το συγκεκριμένο παράδειγμα δεν είναι ξεκομμένο από το γενικότερο αντιλαϊκό πλαίσιο της «ανταγωνιστικότητας» και της επιχειρηματικής κερδοφορίας, που στηρίζεται σήμερα από κυβέρνηση, τα κόμματα και τις δυνάμεις του ευρωμονοδρόμου. Κάλεσε τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους να ακολουθήσουν το παράδειγμα των εργαζομένων του «ΚΑΡΙΠΙΔΗ». Να οργανωθούν στα σωματεία τους, να ενισχύσουν τον ταξικό προσανατολισμό, να συγκρουστούνε με την πολιτική και τους μηχανισμούς της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ