Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ - ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ
Με απαιτητικότητα στη διπλή αναμέτρηση

Πλατύ και σχεδιασμένο άνοιγμα από τα ταξικά Συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες, με στόχο νέες εργατικές δυνάμεις να μπουν στον αγώνα με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Με όλες τους τις δυνάμεις μπαίνουν στη μάχη οι ταξικές δυνάμεις, για να έχουν επιτυχία τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 17 Μάρτη, η 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 2 Απρίλη και οι απεργιακές συγκεντρώσεις που θα διοργανώσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα τη μέρα της απεργίας. Με συσκέψεις, εξορμήσεις και πλατιά δράση μέσα στους εργασιακούς χώρους, τα Συνδικάτα, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πάλης, για να πάρει απάντηση η εργοδοσία, η κυβέρνηση και τα κόμματά της. Για να μη φορτωθούν στις πλάτες των εργαζομένων οι συνέπειες της κρίσης.

Αμεσος στόχος η επιτυχία των συλλαλητηρίων που πρέπει και μπορούν να γίνουν εφαλτήριο για την πανεργατική απεργία, καθώς χτες, σε συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ καθόρισε απεργιακή κινητοποίηση για την Πέμπτη 2 Απρίλη. Ηδη οι ταξικές δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκείς κινητοποιήσεις και πολύμορφες δράσεις, για τα συλλαλητήρια στις 17 του Μάρτη που θα γίνουν σε όλη τη χώρα, με κεντρικό αυτό της Αθήνας, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ομόνοιας. Στη Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στην Πλατεία Κοραή στις 6.30 μ.μ.

Η δράση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ με αιχμή τα συλλαλητήρια και την απεργία πρέπει να φτάσει όσο γίνεται πιο πλατιά. Να αγκαλιάσει ευρύτερα εργατικά στρώματα, να φέρει στον αγώνα νέα τμήματα εργαζομένων που μέχρι τώρα στέκονται διστακτικά απέναντι στους αγώνες. Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης ευθύνης για όλους. Γιατί η καπιταλιστική κρίση θα βαθύνει. Η πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας θα σκληρύνει ακόμα περισσότερο. Τα μηνύματα που έρχονται από τους διεθνείς καπιταλιστικούς οργανισμούς και την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν αφήνουν περιθώριο για ταλαντεύσεις. Στο καπιταλιστικό τσουνάμι, οι εργάτες και οι εργάτριες, η νεολαία, οι άνεργοι πρέπει να αντιτάξουν το μαζικό ταξικό αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ