Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
Εκδήλωση τιμής στον Αντόνιο Γκάντες

Ο μεγάλος Ισπανός κομμουνιστής χορευτής, χορογράφος
Ο μεγάλος Ισπανός κομμουνιστής χορευτής, χορογράφος
Το σπουδαίο χορογράφο και διάσημο χορευτή αλλά και ιδρυτικό μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας και μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής Αντόνιο Γκάντες, θα τιμήσει το Σάββατο 28 Φλεβάρη το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας μαζί με το Εργατικό Ιδρυμα για Ερευνα και Πολιτισμό στη Μαδρίτη.

Εξαιτίας των ιδιαίτερα στενών δεσμών του Γκάντες με τη σοσιαλιστική Κούβα και με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας, στην εκδήλωση θα πάρει μέρος ο Αμπελ Πριέτο, υπουργός Πολιτισμού της Κούβας, μέλη της ηγεσίας του ΚΚ Κούβας καθώς και σημαντική αντιπροσωπεία διανοουμένων καλλιτεχνών του νησιού.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση εκτιμάται ιδιαίτερης σημασίας για το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας εξαιτίας της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής διάστασης του Αντόνιο Γκάντες και της συνεχούς αγωνιστικής του στάσης και δέσμευσης προς το σοσιαλισμό, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος πως συμπίπτει με τη χρονιά που το Κόμμα γιορτάζει τα 25 χρόνια από την ίδρυσή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντόνιο Γκάντες, γεννημένος στη Βαλένσια το 1936 - το πραγματικό του όνομα ήταν Αντόνιο Εστέβε Ροντένας - υπήρξε συνιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Ισπανικού Εθνικού Μπαλέτου το 1978. Επίσης, λίγο πριν το θάνατό του (Ιούλιος του 2004), έλαβε το βραβείο «Χοσέ Μαρτί» από τον Κουβανό ηγέτη Φιντέλ Κάστρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ