Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Παραστρατιωτικοί στο Πουντζάμπ

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Δυνάμεις παραστρατιωτικών αναπτύσσει στην επαρχία Πουντζάμπ η πακιστανική κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει αντιδράσεις που ακολουθούν την καθαίρεση του εκλεγμένου κυβερνήτη της επαρχίας Σαμπχάζ Σαρίφ και τον αποκλεισμό του ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ από τη συμμετοχή στις εκλογές και την κατοχή δημόσιου αξιώματος.

Στην περιοχή, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου εναντίον των αδελφών Σαρίφ ξέσπασαν μαζικές αντιδράσεις με κινητοποιήσεις, επεισόδια και οργή κατά της κυβέρνησης του Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, του Κόμματος του Λαού του Πακιστάν (ΡΡΡ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα στην επαρχία Πουντζάμπ η δύναμη του Ν. Σαρίφ και του κόμματός του PML-N, είναι ιδιαίτερα ισχυρή και η δικαστική απόφαση αναμένεται να βαθύνει ακόμα περισσότερο το ρήγμα των σχέσεων του με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ν. Σαρίφ έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν τόσο για σκάνδαλα διαφθοράς, όπως και ο Α. Ζαρντάρι και για κινήσεις εναντίον του στρατηγού Π. Μουσάραφ.

Στο μεταξύ φωτιά ξέσπασε στο ξενοδοχείο «Μάριοτ» στο Ισλαμαμπάντ, που είχε δεχτεί επίθεση τον περασμένο χρόνο, από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Οπως αναφέρεται, η πυρκαγιά ξεκίνησε πιθανότατα από την κουζίνα, ή εξαιτίας κάποιων άλλων εσωτερικών εργασιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ