Παρασκευή 6 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Κλειστά τα 21από τα 54 κρεβάτια ΜΕΘ

Ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρονται μέχρι και σε νοσοκομεία της Αλεξανδρούπολης!

Το πρόβλημα των δραματικών ελλείψεων σε κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας έφερε στο προσκήνιο ένα ακόμη περιστατικό, το πρωί της περασμένης Κυριακής. Μια 69χρονη γυναίκα, από την Ελασσόνα Λάρισας, αναγκάστηκε να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας. Οι τεράστιες ελλείψεις θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η 69χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε, το βράδυ του Σαββάτου, με εγκεφαλική αιμορραγία, από την Ελασσόνα στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας, που εφημέρευε και τα ξημερώματα χρειάστηκε να μεταφερθεί για επέμβαση στη Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού, όπως και έγινε. Την επομένη το πρωί, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασής της, μεταφέρθηκε ξανά στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου που εφημέρευε, για να μεταφερθεί τελικά στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, όπου εντοπίστηκε άδειο κρεβάτι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς στην περιοχή δεν υπήρχε. Χρειάστηκε, δηλαδή, να μεταφερθεί με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο που απέχει σχεδόν τρεις ώρες από τη Λάρισα, όπου και νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Οι ελλείψεις νοσηλευτικού, κυρίως, προσωπικού είναι η αιτία που σήμερα παραμένουν κλειστά τα 21 από τα 54 κρεβάτια ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, εκ των οποίων τα 10 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται οι ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία, ακόμα και της Αλεξανδρούπολης, κάτι που στοιχίζει ή απειλεί τη ζωή πολλών ασθενών. Παρά τις υποσχέσεις των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κυρίως σε προεκλογικές περιόδους, δε γίνονται προσλήψεις προσωπικού, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής απαξίωσης του δημόσιου τομέα της υγείας, η οποία «ανοίγει την όρεξη» των ιδιωτών που λυμαίνονται το χώρο.

Στα Φάρσαλα

Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό και στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Κέντρο Υγείας, που καλείται να καλύψει τις ανάγκες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τεσσάρων Καποδιστριακών Δήμων της επαρχίας, με δεκάδες χωριά, δεν υπάρχει ούτε καν παιδίατρος, ενώ οι ειδικότητες καρδιολόγου, ορθοπεδικού, χειρούργου και ψυχιάτρου εξυπηρετούνται από επισκέπτες γιατρούς. Επίσης, δεν υπάρχει ακτινοδιαγνώστης και το ακτινολογικό εργαστήριο λειτουργεί χωρίς τους στοιχειώδεις κανόνες ακτινοπροστασίας και υγιεινής για τους εργαζόμενους. Την κατάσταση και τους πολιτικά υπεύθυνους καταγγέλλει η ΚΟΒ Φαρσάλων του ΚΚΕ, ύστερα από περιοδεία κλιμακίου του Κόμματος στο Κέντρο Υγείας, με επικεφαλής τον βουλευτή Αντ. Σκυλλάκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ