Παρασκευή 6 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΣΟ - ΠΑΜΕ
Σήμερα η μεγάλη εκδήλωση για την Κούβα

Στις 6 μ.μ., στο θέατρο «Βεάκη»

Από παλιότερη εκδήλωση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ
Από παλιότερη εκδήλωση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ
Πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη μεγάλη εκδήλωση που συνδιοργανώνουν για την Κούβα, σήμερα Παρασκευή, στις 6 μ.μ. στο θέατρο «Βεάκη» (Στουρνάρη 32), απευθύνουν η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την κουβανέζικη επανάσταση και στα 70 χρόνια από την ίδρυση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Κούβας. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Σαλβαντόρ Βάλντες Μέσα, γενικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Κούβας, αντιπρόεδρος της ΠΣΟ και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας.

Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση της CTC (Συνομοσπονδία Εργαζομένων Κούβας). Εδώ και 50 χρόνια, η Συνομοσπονδία όχι μόνο έχει συμβάλει με τον αγώνα της για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των Κουβανών εργατών, κόντρα στο εμπάργκο των ΗΠΑ και στα σχέδια των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, αλλά και με γνήσια διεθνιστική αλληλεγγύη στήριξε και στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων στη Λατινική Αμερική.

Εχει συμβάλει καθοριστικά στην αντιπαράθεση των δυο γραμμών στο διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα, της γραμμής του ταξικού αγώνα στη σύγκρουσή της με τη γραμμή της ταξικής συνεργασίας και του οπορτουνισμού. Ηταν, ακόμα, σημαντική η συμβολή της στην οργάνωση του 15ου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) στην Αβάνα το Δεκέμβρη του 2005. Ενα συνέδριο, το οποίο έδωσε μια νέα προώθηση στο διεθνές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ