Τρίτη 10 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Καμιά θυσία στο όνομα της κρίσης

Ιδιαίτερα μαζική η χτεσινή τακτική Γενική Συνέλευση

Σαφές, ξεκάθαρο αγωνιστικό μήνυμα, πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συναινέσουν στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου να φορτώσουν, με πρόσχημα την οικονομική κρίση νέα δεινά στις πλάτες των εργαζομένων, έστειλαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας από τη χτεσινή μαζική τακτική γενική συνέλευση του σωματείου τους. Με όπλο την πλούσια αγωνιστική εμπειρία, τους αγώνες που αναπτύσσουν χρόνια τώρα με το ταξικό τους σωματείο, ενόψει της νέας σεζόν αποφάσισαν τη διεκδίκηση τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις σημερινές σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Στην εισήγηση, o πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σταμάτης Πελάης επισήμανε την ανάγκη της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στον αγώνα ενάντια στην αντεργατική πολιτική που υπηρετεί με κάθε τρόπο και μέσο τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας και των μεγαλοξενοδόχων, συνολικά του κεφαλαίου. Σε αυτή την κατεύθυνση οι εργαζόμενοι με τις τοποθετήσεις τους αποτύπωσαν την αγωνιστική τους διάθεση να μη δεχτούν στο όνομα της κρίσης απολύσεις, πετσόκομμα των μισθών, περιορισμό συνολικά των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Αποφασίστηκε η διοργάνωση κινητοποίησης τη Δευτέρα 16 Μάρτη στις 10 π.μ. στο ΙΚΑ, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μετά τη συγχώνευση του Ταμείου τους - πρώην ΤΑΞΥ -, καθώς και η συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα. Στη συνέλευση παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της ΠΑΣΥ ο Βασίλης Αρμενιάκος καλώντας σε κοινή δράση και αγώνα ενάντια στην ενιαία αντεργατική - αντιαγροτική επίθεση


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ