Τρίτη 10 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Τα «κοντά ποδάρια» των αντικομμουνιστικών συκοφαντιών

Ακόμη και φωτογραφίες από τη μεγάλη οικονομική κρίση στις ΗΠΑ, που παρουσιάζονται ως φωτογραφίες του λιμού του 1932-33, έχει το «μουσείο της σοβιετικής κατοχής», που έχει δημιουργηθεί στην πόλη της Σεβαστούπολης με απόφαση του Προέδρου Γιούστσενκο. Αυτό κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος της Σεβαστούπολης, Αντρέι Μερκούλοφ.

Το «μουσείο» έχει στόχο να παρουσιάσει τα «εγκλήματα του κομμουνισμού» στην Ουκρανία και να εκθειάσει την εθνικιστική και φιλοναζιστική ένοπλη οργάνωση ΟΥΠΑ (του λεγόμενου «Ουκρανικού αντάρτικου στρατού»).

Οπως αποκάλυψε στο ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό «vesti» ο συγκεκριμένος σύμβουλος, μετά από έρευνα, διαπίστωσε πως στην έκθεση φωτογραφίας που υπάρχει στο «μουσείο» έχει γίνει εκτεταμένη παραχάραξη της πραγματικότητας. Ορισμένες από αυτές τις φωτογραφίες αφορούν την προηγούμενη δεκαετία (του '20) στη Ρωσία, ενώ άλλες είναι τραβηγμένες κατά τη διάρκεια της μεγάλης οικονομικής κρίσης στις ΗΠΑ, στην Οκλαχόμα, το Αρκάνσας και άλλες περιοχές των ΗΠΑ και βέβαια δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα των γεγονότων στην Ουκρανία. Ο βουλευτής παρουσίασε και τα ονόματα των Αμερικανών φωτογράφων που είχαν τραβήξει τις σχετικές φωτογραφίες.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ