Τετάρτη 11 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ
Απειλητικό «τελεσίγραφο» του στρατού

ANTANANAPIBO.--

Επικίνδυνα φορτισμένη παραμένει η πολιτική κατάσταση στη Μαδαγασκάρη έπειτα απ' το χτεσινό απειλητικό τελεσίγραφο του στρατού σε κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα «να βρουν εντός 72 ωρών» λύση στην κρίση που μαστίζει τη χώρα. «Διαφορετικά ο στρατός θα αναλάβει τη λειτουργία των εθνικών υποθέσεων» είπε σε διάγγελμά του ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Εντμον Ρατζολομαχάντρι.

Νωρίτερα, ο υπουργός Αμυνας Μάμι Ραναϊβονιαρίβο υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο Μαρκ Ραβαλομανάνα ο οποίος την έκανε δεκτή, αναγνωρίζοντας αργότερα σε τηλεοπτικό διάγγελμά του πως έκανε λάθη και είναι έτοιμος να ακούσει τις προτάσεις άλλων πολιτικών ηγετών.

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε απ' το μεσολαβητή του ΟΗΕ Τιεμπίλ Ντραμέ πως ο πρώην δήμαρχος της πρωτεύουσας και αντιπολιτευόμενος ηγέτης Αντρι Ρατζολίνα είχε βρει καταφύγιο απ' το βράδυ της Παρασκευής στην κατοικία του Γάλλου πρέσβη στη Μαδαγασκάρη και πως τώρα «έχει τεθεί υπό την προστασία του ΟΗΕ».

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, από συγκρούσεις υποστηριχτών της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και της αστυνομίας έχουν σκοτωθεί απ' την αρχή του χρόνου περίπου 100 άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ