Τετάρτη 11 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Ανάγκη τα εργατικά δικαιώματα να διευρυνθούν

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στη μεταλλουργία«Σιδόρ»
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στη μεταλλουργία«Σιδόρ»
Τη σύγκρουση που βρίσκεται σε εξέλιξη στους εργασιακούς χώρους εξέτασε το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας σε συνεδρίαση του ΠΓ της ΚΕ και παρουσίασε προχτές τις απόψεις του σε συνέντευξη Τύπου. Το ΚΚ Βενεζουέλας κάλεσε τον πρόεδρο της χώρας Ούγκο Τσάβες και επικεφαλής του μπλοκ που στηρίζει την «Μπολιβαριανή Διαδικασία» επειγόντως να συγκαλέσει σύσκεψη όλων των δυνάμεων της συμμαχίας για να συζητηθεί η κατάσταση που επικρατεί σε πολλούς εργασιακούς χώρους με τη δράση της συνδικαλιστικής μαφίας και των διευθυντών ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Οπως κατήγγειλε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας, Οσκαρ Φιγκέρα, υπάρχουν περιπτώσεις όπως το Μετρό στην επαρχία Βαλένσια Γκουαγιάνα όπου απολύθηκαν από την εργοδοσία, που είναι διορισμένη από την κυβέρνηση, 10 εργαζόμενοι που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία σωματείου. Επίσης καταγγέλθηκαν περιπτώσεις όπου με ευθύνη των διοικήσεων οι επιχειρήσεις υπολειτουργούν και υπονομεύεται η ανάπτυξή τους, όπως η εταιρεία αλουμινίου στην Γκουαγιάνα. Ετσι δίνεται η δυνατότητα στις αντιδραστικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης να χειραγωγούν εργαζόμενους. Το ΚΚ Βενεζουέλας υπογραμμίζει ότι για να προχωρήσει η «Μπολιβαριανή Διαδικασία» χρειάζεται να ανέβει η πολιτική συνείδηση και η δράση των εργαζομένων και σε αυτό τα στελέχη του κράτους πρέπει να συμβάλουν και όχι να μπαίνουν εμπόδιο. Απαιτείται επίσης να εξυγιανθεί η κατάσταση στο εργατικό κίνημα όπου σε πολλές περιπτώσεις επικρατούν «συνδικαλιστικές μαφίες» που υπονομεύουν τις αλλαγές και εξυπηρετούν μόνο δικά τους συμφέροντα και σε κάποιες περιπτώσεις με χρήση εγκληματικών μεθόδων, που δεν μπορεί να γίνονται ανεχτές.

Ταυτόχρονα, οι κομμουνιστές της Βενεζουέλας υποστηρίζουν τα κυβερνητικά μέτρα για να αντιμετωπιστεί η προσπάθεια χειραγώγησης από τις εταιρείες που παράγουν διατροφικά προϊόντα. Επίσης εξέφρασε την απόλυτη συμφωνία με τον πρόεδρο Τσάβες, που απάντησε στις απειλές του αντιδραστικού καθεστώτος της Κολομβίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ