Πέμπτη 12 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τα δικαστήρια των λαών θα καταδικάσουν τους δολοφόνους

Κατάπτυστη Εκθεση στο Ευρωκοινοβούλιο για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Συζήτηση σχετικά με την Εκθεση για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία, το ιμπεριαλιστικό όργανο που έστησαν οι φονιάδες του γιουγκοσλαβικού λαού, πραγματοποιήθηκε χτες στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της σχετικής ψηφοφορίας. Ωστόσο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, στη δήλωσή του, ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δε νομιμοποιεί τα εγκλήματα ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ, και απείχε από την ψηφοφορία. Αναλυτικά σημείωσε:

«Συμπληρώνονται 10 χρόνια από το βρώμικο πόλεμο που εξαπέλυσαν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ κατά της Γιουγκοσλαβίας και οι ένοχοι για τα εγκλήματα κατά των λαών της ασελγούν πάνω στους χιλιάδες δολοφονημένους, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, πάνω στις τεράστιες καταστροφές, στη φτώχεια και δυστυχία που προκάλεσαν στα Βαλκάνια. Με τη σχετική Εκθεση, εξυμνούν το Δικαστήριο της Χάγης που έστησαν για να δικάσουν τα θύματά τους και να αθωώσουν τα εγκλήματα των Αμερικανοευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Ενα Δικαστήριο με κατασκευασμένα κατηγορητήρια, με δίκες - παρωδία, που οδήγησε στη δολοφονία του πρώην Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Με απίστευτο θράσος, ζητούν την παράταση της λειτουργίας του, για να ολοκληρώσει το έργο του, να κατασκευάσουν νέους ενόχους και να ασκήσουν τρομοκρατικές πιέσεις στους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, ζητώντας να υπογράψουν δήλωση μετανοίας για τη υπεράσπιση της πατρίδας τους και να υποδουλωθούν στους Ευρωπαίους δολοφόνους τους.

Η καταψήφιση απλώς της κατάπτυστης αυτής Εκθεσης δεν είναι αρκετή. Το ΚΚΕ δε συμμετέχει στην ψηφοφορία. Αρνείται έστω και με την παρουσία του να συμμετάσχει στη νομιμοποίηση των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων από το Ευρωκοινοβούλιο. Αποδίδει και με αυτόν τον τρόπο έναν ελάχιστο φόρο τιμής σε όσους πλήρωσαν με το αίμα τους την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Θέλουμε να σημειώσουμε πως τα πραγματικά Δικαστήρια των λαών θα στηθούν και οι πραγματικοί ένοχοι και δολοφόνοι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ, οι κεντροδεξιές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις θα δικαστούν και θα καταδικαστούν για τα εγκλήματά τους. Ηδη άρχισε να δυναμώνει η αντίσταση, το αίτημα διάλυσης του ΝΑΤΟ και ο αγώνας κατά του ιμπεριαλισμού. Οι λαοί έχουν αποκτήσει πολύτιμη πείρα πλέον, βρίσκονται επίσης μπροστά στην καπιταλιστική κρίση και σίγουρα θα επιλέξουν αργά ή γρήγορα το δρόμο της ανατροπής του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ