Πέμπτη 12 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΗΠΑ
Πολύνεκρα μακελειά

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Σε πεδίο μάχης μετέτρεψε ένας 17χρονος το πρώην σχολείο του, το τεχνικό λύκειο στο Αλμπερτβιλ της πόλης Βίνεντεν, κοντά στη Στουτγάρδη. Νωρίς το πρωί χτες, οπλισμένος με πολυβόλο εισέβαλε στο σχολείο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Αποτέλεσμα του μακελειού 16 νεκροί, του δράστη περιλαμβανομένου. Η πλειοψηφία των νεκρών είναι μαθητές του σχολείου, ενώ σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών μεταξύ του 17χρονου και της αστυνομίας, δύο ακόμα άτομα σκοτώθηκαν και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ τελικά ο δράστης σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά.

Τα ερωτήματα είναι πολλά σε αυτό το νέο κρούσμα εφηβικής φονικής βίας, αλλά σίγουρα το «αμόκ» που αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ δε δίνει κάποια επαρκή απάντηση. Ειδικά καθώς συνεχώς έρχονται στο φως πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι γονείς του νεαρού έχουν στο σπίτι τους 18 όπλα, όλα δηλωμένα νομίμως. Επίσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τοπικής εφημερίδας Winnender Zeitung, ο δράστης, εισέβαλε στο σχολείο ντυμένος με μαύρη στρατιωτική στολή παραλλαγής.

Μακελειό όμως και στις ΗΠΑ. Τη ζωή δέκα ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και τη σύζυγο ενός τοπικού βοηθού σερίφη και του βρέφους της, ηλικίας μόλις 3 μηνών καθώς και της δικής του μητέρας, αφαίρεσε ένας άνδρας περίπου 35 ετών που καταλήφθηκε από «αμόκ» και καταδιώχτηκε από αστυνομικούς στην πόλη Σάμσον, στο νότιο τμήμα της Αλαμπάμα των ΗΠΑ. Οι αρχές στην Αλαμπάμα έκαναν λόγο για τουλάχιστον τέσσερα περιστατικά πυροβολισμών, στα οποία ενέχεται ο ένοπλος και κατά τις εκτιμήσεις της θα βρεθούν κι άλλα θύματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ