Πέμπτη 12 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συλλήψεις και απαγόρευση των κινητοποιήσεων

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Εκατοντάδες συλλήψεις, ανάπτυξη ισχυρών στρατιωτικών και παραστρατιωτικών δυνάμεων και απαγόρευση των σχεδιαζόμενων κινητοποιήσεων στις πόλεις Πουντζάμπ και Σιντ αποτελεί το σκηνικό που επικρατεί στο Πακιστάν, μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη διαδήλωση έξω από το κοινοβούλιο της χώρας, που διοργανώνεται από τη συμμαχία των κομμάτων της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ και τη νομική κοινότητα της χώρας, η οποία έχει ιδιαίτερη επιρροή. Ανάμεσα στα άλλα απαιτούν τον επαναδιορισμό του Ιφτικάρ Τσόντρι, πρώην προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τον οποίον απέπεμψε ο Περβέζ Μουσάραφ το 2007.

Σύμφωνα με τον υπουργό Πληροφοριών Σέρι Ρεχμάν, η απόφαση για επιβολή της απαγόρευσης των κινητοποιήσεων πάρθηκε ώστε «να αποτραπεί η αιματοχυσία στους δρόμους». Πάντως, ο φιλοδυτικός Πρόεδρος Ασίφ Αλί Ζαρντάρι βρίσκεται στο Ιράν, ενώ χτες ο γενικός αρχηγός του Στρατού Ασφακ Παρβές Καγιάνι συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι.

Τέλος, παρόλο που οι ΗΠΑ στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση δεν έχουν κάνει καμία δημόσια δήλωση, ενώ την περασμένη εβδομάδα η Βρετανία κάλεσε τις αντιμαχόμενες πλευρές για πολιτική ενότητα, υποστηρίζοντας ότι οι διαφορές αυτές διασπούν την προσοχή τους από τη «θανάσιμη απειλή» που θέτει η αλ Κάιντα και οι Ταλιμπάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ