Πέμπτη 12 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Τυπικό «ναι» στο ξεπούλημα της ΟΑ

Την παράδοση του ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) στη MIG του Α. Βγενόπουλου, επικύρωσε και τυπικά χτες η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑ).

Μετά τη συνεδρίαση της ΔΕΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης παρουσίασε αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα από το οποίο προκύπτει ότι η MIG έχει την υποχρέωση να θέσει σε πλήρη λειτουργία τη νέα εταιρεία, το αργότερο έως τις 30 Σεπτέμβρη 2009, ενώ δεσμεύεται για ένα χρόνο από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, να μη μεταβιβάσει πλειοψηφικό πακέτο ή τον έλεγχο της εταιρείας. Στο μεταβατικό διάστημα έως τις 30 του Σεπτέμβρη, ελληνικό Δημόσιο και MIG θα είναι συνιδιοκτήτες του ομίλου ΟΑ, με ποσοστά 51% και 49% αντίστοιχα. Η εξαγορά από τη MIG θα γίνει αμέσως μετά την κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή.

Στο μεταξύ, η MIG δημοσιοποιεί στοιχεία με «καταιγιστικές επισκέψεις» στο «site» της, από το πρώτο κιόλας 24ωρο ανάρτησης των αγγελιών για την πρόσληψη προσωπικού στη νέα εταιρεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, στο «site» της MIG καταγράφηκαν συνολικά 180.000 επισκέψεις, σχεδόν απ' όλο τον κόσμο - ακόμα και τις ΗΠΑ, από ενδιαφερόμενους για πρόσληψη στη νέα εταιρεία. Είναι προφανές ότι με αυτόν τον τρόπο ο Α. Βγενόπουλος θέλει να στείλει μήνυμα στους εργαζόμενους του ομίλου ΟΑ ότι θα «κάνει χάρη» σε όσους τελικά αποφασίσει να προσλάβει, μέσω αγγελιών, με ατομικές συμβάσεις και τους όρους που ισχύουν στην «ελεύθερη αγορά».

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση διά των υπουργών Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και Μεταφορών - Επικοινωνιών Ευρ. Στυλιανίδη, επαναλαμβάνει τον προπαγανδιστικό ισχυρισμό ότι οι εργαζόμενοι «καλύπτονται απολύτως» και τα δικαιώματά τους «είναι ήδη νομικά κατοχυρωμένα με τις ρυθμίσεις που προβλέπει ο Ν. 3717/2008». Σημειώνεται ότι ενημέρωση για τις ρυθμίσεις που προβλέπει ο νόμος αυτός (αποζημιώσεις, επιδόματα ΟΑΕΔ κλπ.), παρέχονται από τα Γραφεία Ενημέρωσης Εργαζομένων, τα οποία λειτουργούν στις εταιρείες του ομίλου ΟΑ.

Με χτεσινές του δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Βερελής, πρώην υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών και εκ των πρωτεργατών της ιδιωτικοποίησης του ομίλου ΟΑ, τόνισε: «Εάν τα πράγματα πάνε καλά, δε βλέπω γιατί θα πρέπει ντε και καλά το κράτος να είναι μέσα στην Ολυμπιακή. Τη συμμετοχή του Δημοσίου εγώ τη βλέπω ότι κάποια στιγμή μπορεί να είναι αναγκαία μια στήριξη ως ένας έλεγχος ενός μονοπωλίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ