Παρασκευή 13 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
Δεν αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις

Δεν ανακαλούν τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες τους οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ, παρά την προσωρινή άρση του αποκλεισμού της Ακρόπολης χτες, που ήταν μία μόνον από τις μορφές πάλης που ξεδιπλώνεται σε όλη τη χώρα.

Σε χτεσινή ανακοίνωσή του, το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτων ΥΠΠΟ σημειώνει ότι ο αποκλεισμός της Ακρόπολης ανεστάλη για χτες από σεβασμό στην έκκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας «για λήψη εναλλακτικών μορφών πάλης». Ομως, πρέπει να σημειωθεί ότι τις μορφές πάλης τις επιλέγει το ίδιο το κίνημα, δηλαδή οι εργαζόμενοι, με γενικές συνελεύσεις των συλλογικών φορέων τους και όχι ...οι αστικοί πολιτειακοί θεσμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συμβασιούχοι και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ θα συναντηθούν σήμερα (4.30 μ.μ.), αλλά από τις 12 το μεσημέρι προγραμματίζεται και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο (οδός Μπουμπουλίνας). «Δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε στην ικανοποίηση ενός και μόνο αιτήματος, δεδομένου ότι τα αιτήματά μας είναι σαφή και δεν αφορούν μόνο σε μια μερίδα εργαζομένων αλλά στο σύνολό τους», σημειώνει το σωματείο, απαντώντας στην απόπειρα του υπουργείου να εμφανίσει την καταβολή των μισθών και των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους με ασφαλιστικά μέτρα... ως «λύση» του προβλήματος των συμβασιούχων, γενικά! Ως προς αυτό, το σωματείο επισημαίνει ότι «δε μας έχει γίνει γνωστό ούτε αυτό το περιεχόμενο ούτε ο χρονικός ορίζοντας κατάθεσης της αναγγελθείσας νομοθετικής ρύθμισης, όπως και οι προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας για το σύνολο των αιτημάτων μας», που παραμένουν: «Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων, άμεση και χωρίς όρους κατάργηση του 24μηνου, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, κάλυψη των χιλιάδων οργανικών κενών του ΥΠΠΟ, με μόνιμη, σταθερή σχέση εργασίας και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η έκβαση των διαπραγματεύσεων - αν και εφόσον αυτές πραγματοποιηθούν - θα καθορίσει την περαιτέρω στάση μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ