Παρασκευή 13 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Μόνος δρόμος ο αγώνας για την απομάκρυνσή τους

Συγκέντρωση στις 8 Απρίλη έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης

Την ανάγκη ο κόσμος με τον αγώνα του να διεκδικήσει αποφασιστικά την άμεση απομάκρυνση των φυλακών και την απόδοση της έκτασης στο Δήμο, επισήμανε η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας προχτές βράδυ στο ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο που έγινε στον Κορυδαλλό.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε πλήθος κατοίκων και δεκάδες εκπρόσωποι μαζικών φορέων της περιοχής και εκφράστηκε έντονα η αγανάκτηση των κατοίκων για τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα που λαμβάνουν οι κάτοικοι από την πολιτεία μετά από κάθε απόδραση ή βίαιο επεισόδιο στις φυλακές και που ξεχνιούνται όταν σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Ακόμα και σήμερα όμως δεν υπάρχει ουσιαστική δέσμευση για οριστική λύση του προβλήματος καθώς - όπως επισήμαναν ομιλητές - ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, δε δεσμεύτηκε για χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης του συνόλου των φυλακών, διότι δεν έχει τις απαραίτητες μελέτες για τη δημιουργία νέων καταστημάτων κράτησης.

Κατά τη συνεδρίαση εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο κάτοικοι, δήμος και φορείς απαιτούν την άμεση απομάκρυνσή τους και αποφασίστηκε η διοργάνωση συγκέντρωσης έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης στις 8 Απρίλη στις 11 το πρωί.

Η Β. Νικολαΐδου, μεταξύ άλλων, επισήμανε πως ο αγώνας για την απομάκρυνση των φυλακών δεν ξεκίνησε το 1994, αλλά από την εποχή που στη διοίκηση του δήμου ο αγωνιστής δήμαρχος Δημ. Μαλαγαρδής, ο οποίος διεκδικούσε όλος ο χώρος να αποδοθεί στο δήμο. Κι αυτό γιατί η παρουσία των φυλακών αποτελεί το μεγαλύτερο πλέον πρόβλημα για τους κατοίκους. Επομένως, ανέφερε, ας μην αναζητούν σήμερα ποια κυβέρνηση ευθύνεται περισσότερο ή λιγότερο, καθώς όλες έδιναν υποσχέσεις που ποτέ δεν υλοποίησαν, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την απομάκρυνσή τους και ο μόνος δρόμος είναι ο κοινός αγώνας των κατοίκων.

Ο επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας» Απόστολος Συρίγος επέκρινε τους χειρισμούς της προηγούμενης διοίκησης για το κλίμα εφησυχασμού που καλλιέργησε και υπογράμμισε την ανάγκη διαρκούς και συντονισμένου αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ