Τρίτη 17 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Τριήμερη απεργία από χτες

Τριήμερη απεργία ξεκίνησαν χθες οι εργαζόμενοι στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», διεκδικώντας μεταξύ άλλων μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Σήμερα, 5.500 περίπου εργαζόμενοι απασχολούνται στο πρόγραμμα και σε άλλες κοινωνικές δομές με τη μορφή συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου.

Χθες, πρώτη μέρα της απεργίας, εργαζόμενοι του προγράμματος - κυρίως από την επαρχία - συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην Αθήνα. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Λίλα Καφαντάρη, δηλώνοντας ότι το Κόμμα στηρίζει τον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας. Ακόμα, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας, Δ. Μαυροδόγλου, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους.

Μετά τη συγκέντρωση, εκπρόσωποι των εργαζομένων κατέθεσαν τα αιτήματά τους στο υπουργείο Εσωτερικών. Οι εργαζόμενοι απαιτούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων (πολλοί είναι απλήρωτοι για μήνες) και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ