Τρίτη 17 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ
Εξόρμηση στην «Αμέρικαν Εξπρές»

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως σταματάει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα τον ερχόμενο Ιούλη

Την ανάγκη για οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και ενάντια στις απολύσεις, ανέδειξε το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Νομού Αττικής, κατά τη διάρκεια εξόρμησης στους εργαζόμενους στην «Αμέρικαν Εξπρές». Στην κατεύθυνση αυτή, τους κάλεσαν να συμμετέχουν στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Την προηγούμενη βδομάδα, η «Αμέρικαν Εξπρές» ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις εργασίες της στην Ελλάδα στις 3 Ιούλη 2009, επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα. Ουσιαστικά, οι 68 εργαζόμενοι της τράπεζας πετιούνται στο δρόμο, ενώ τεράστιο πρόβλημα δημιουργείται και με το Ταμείο τους, που καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις. Το Ταμείο χρηματοδοτείται από τις εισφορές του εργοδότη και των εργαζομένων και από τη στιγμή που θα κλείσει η τράπεζα, οι 257 συνταξιούχοι - δικαιούχοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς επικουρική σύνταξη, που σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, αντιστοιχεί περίπου στο 33% των συνολικών συντάξιμων αποδοχών. Και, βέβαια, στην περίπτωση αυτή, την επικουρική σύνταξη χάνουν και όσοι πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν.

Οι ταξικές δυνάμεις, στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΤΟΕ, ανέδειξαν ως μονόδρομο την οργάνωση και ανάπτυξη αγώνων και πρότειναν την άμεση πραγματοποίηση μαζικών γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων όλων των τραπεζών, την πραγματοποίηση στάσεων εργασίας και απεργιών, καθώς το πρόβλημα των απολύσεων αναμένεται να ενταθεί, στο όνομα της κρίσης, και με δεδομένη τη διαρκή επιθετικότητα των τραπεζών και της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ