Τρίτη 17 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Στις μυλόπετρες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Συζητήθηκε χτες η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ

Τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων που έχει ως αποτέλεσμα σήμερα να μην μπορεί να καταβληθεί η επικουρική σύνταξη στους 1.056 συνταξιούχους της Γενικής Τράπεζας, ανέδειξε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος, ζητώντας την άμεση επίλυση του ζητήματος.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Απασχόλησης, Γ. Κοντογιάννης, παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με την καταβολή της επικουρικής σύνταξης αλλά απέδωσε όλες τις ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες, όπως είπε, πούλησαν τη Γενική Τράπεζα στους Γάλλους, τρεις μόλις μέρες πριν τις εκλογές του 2004, χωρίς να λάβει καμία μέριμνα για τους ασφαλισμένους, ενώ από το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο το 1992 έως το 2002, χάθηκαν από τα αποθεματικά του ταμείου 12 δισ. δρχ. Ο υφυπουργός αρκέστηκε να πει ότι η διοίκηση της Τράπεζας πρέπει να εφαρμόσει τη νομοθεσία και ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο Απασχόλησης δεν μπορεί να παρέμβει γιατί το συγκεκριμένο ασφαλιστικό ταμείο είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Στην περιγραφή ο υφυπουργός παίρνει άριστα, αλλά στο πρακτέο μηδέν, τόνισε στην παρέμβασή του ο Γ. Μαυρίκος και είπε ότι το έγκλημα του ΠΑΣΟΚ να πουλήσει την τράπεζα δημιούργησε σοβαρά προβλήματα, τα οποία χειροτέρευσαν όταν με νόμο από το 2008 οι εργαζόμενοι της Τράπεζας ασφαλίζονται στο ΕΤΕΑΜ και έτσι το επικουρικό χάνει ασφαλιστικές εισφορές. Εάν, είπε, συνυπολογιστεί ότι χάθηκαν αποθεματικά στο τζογάρισμα του χρηματιστηρίου και εκδιώχθηκαν με «εθελουσία» 350 εργαζόμενοι, τότε μπορεί κανείς να καταλάβει το μέγεθος των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν. Η κυβέρνηση, τόνισε, έχει δείξει ότι όταν πρόκειται για τους τραπεζίτες παρεμβαίνει άμεσα υπέρ τους, ενώ τους εργαζόμενους τούς κάνει «μπαλάκι». Ευθύνες, κατέληξε, έχουν οι κυβερνήσεις και των δύο κομμάτων και απαιτείται η άμεση λύση του προβλήματος με την καταβολή της επικουρικής σύνταξης των ασφαλισμένων στη Γενική Τράπεζα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ