Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Θερίζει το AIDS στην Ουάσιγκτον

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Τουλάχιστον το 3% ή ακόμη και το 5% των κατοίκων κατά επικεφαλής νοσοκομεία της αμερικανικής πρωτεύουσας άνω των 12 ετών νοσούν από τον ιό HIV ή έχουν προσβληθεί από AIDS, σύμφωνα με στοιχεία κυβερνητικής έκθεσης, γεγονός που δίνει πλέον στην ασθένεια διαστάσεις επιδημίας, όπως σημειώνουν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με έκθεση του προγράμματος UNAIDS, που αποτελεί συνεργασία των αμερικανικών Κέντρων για τον Ελεγχο και την Αποτροπή Ασθενειών και των Ηνωμένων Εθνών, η αμερικανική πρωτεύουσα είναι η πόλη με το μεγαλύτερο αριθμό ασθενών του AIDS στις Ηνωμένες Πολιτείες και εφόσον το ποσοστό ξεπερνά το 1% σε μία συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, θεωρείται ότι έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας. Οσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες, η ομάδα 40-49 έχει τα υψηλότερα ποσοστά (7,2%) ενώ τα υψηλότερα ποσοστά όσον αφορά τις φυλετικές ομάδες αφορούν τους αφροαμερικανούς (6,5%).

«Τα ποσοστά μας είναι υψηλότερα από τη Δυτική Αφρική», δήλωσε χαρακτηριστικά η Δρ. Σάνον Χέιντερ, διευθύντρια της υπηρεσίας για τον έλεγχο του HIV/AIDS στην αμερικανική πρωτεύουσα. «Πρόκειται για ποσοστά ανάλογα με την Ουγκάντα και ορισμένες περιοχές στην Κένυα», πρόσθεσε η Δρ. Χέιντερ.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο ιός HIV που προκαλεί το AIDS μεταδίδεται στην Ουάσιγκτον με κάθε δυνατό τρόπο: Με ομοφυλοφιλικές και ετεροφυλικές σεξουαλικές σχέσεις, με τη χρήση συρίγγων από ναρκομανείς και από μητέρες - φορείς στα παιδιά τους. Μάλιστα, από το 2006 έως το τέλος του 2008 τα κρούσματα του AIDS αυξήθηκαν κατά 22%.

  • Στη γνωστή εγκληματική πολιτική ενάντια στη χρήση προφυλακτικών για τον περιορισμό της μάστιγας του AIDS και άλλων αφροδίσιων νοσημάτων επέμεινε και χτες ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ στη διάρκεια της πρώτης αφρικανικής περιοδείας του που ξεκίνησε χτες απ' το Καμερούν. «Το πρόβλημα του ΑΙDS δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τη διανομή προφυλακτικών...γιατί το μόνο που κάνει είναι να μεγαλώνει το πρόβλημα. Αντίθετα, μία υπεύθυνη και ηθική στάση στις σεξουαλικές σχέσεις μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ασθένειας», ισχυρίστηκε ο Πάπας «ξεχνώντας» πως το ΑΙDS έχει θερίσει στην Αφρική τη ζωή τουλάχιστον 25.000.000 ανθρώπων την τελευταία 25ετία!

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ