Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Επιβάλλεται ο ισλαμικός νόμος

ΜΙΝΓΚΟΡΑ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Καθήκοντα και «δράση» ανέλαβαν από χθες οι θρησκευτικοί δικαστές στο Πακιστάν, ξεκινώντας την εξέταση υποθέσεων αδικημάτων, μετά τη συμφωνία της πακιστανικής κυβέρνησης να συναινέσει στην επιβολή του ισλαμικού νόμου της Σαρία στις περιοχές της κοιλάδας Σουάτ, προκειμένου να πετύχει εκεχειρία με τους «Ταλιμπάν». Συνολικά χθες ξεκίνησαν να λειτουργούν επτά ισλαμικά δικαστήρια. Η απόφαση της εκεχειρίας υπό τους συγκεκριμένους όρους εξακολουθεί να προκαλεί δυσαρέσκεια στις αμερικανο-ΝΑΤΟικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην κατοχή του Αφγανιστάν και θεωρούν ότι δημιουργούνται συνθήκες ασυλίας στην περιοχή για τους «Ταλιμπάν».

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εξωτερικών του Αφγανιστάν, Ραντζίν Νταντφάρ Σπάντα, κάλεσε για «περισσότερη διεθνή (κατοχική) βοήθεια» στην ανάπτυξη του στρατού και της αστυνομίας της χώρας, ώστε να μπορέσει να συμβάλει περισσότερο στην «πάλη κατά της τρομοκρατίας»...

Στο μεταξύ οι κατοχικές αμερικανικές δυνάμεις εξακολουθούν το «έργο» τους, πραγματοποιώντας επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας. Χθες σε βομβαρδισμό στην Κανταχάρ έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, επτά «αντάρτες» και ακόμα τρεις συνελήφθησαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ