Τετάρτη 18 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Η ΕΕ καλύπτει την ισραηλινή πρόκληση

Η ΕΕ συγκαλύπτει για άλλη μια φορά προκλητικά την απαράδεκτη συμπεριφορά του ισραηλινού κράτους, που παραβιάζει βάναυσα το διεθνές δίκαιο και τα δικαιώματα των Ελλήνων της Παλαιστίνης, όπως φυσικά και όλων των Παλαιστίνιων, και συγκεκριμένα με την αχρήστευση ουσιαστικά των ελληνικών διαβατηρίων τους και την απαγόρευση μετακίνησής τους μέσω Τελ Αβίβ, δηλώνοντας υποκριτικά ότι αποτελεί ζήτημα των κρατών - μελών, όπως προκύπτει και από την απάντηση του Συμβουλίου της ΕΕ στη σχετική Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Δρούτσα.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην Ερώτησή του αναφέρει: «Σύμφωνα με καταγγελίες του "Συνδέσμου Ελληνίδων Παλαιστίνης", οι Ελληνες που διαμένουν στην περιοχή βιώνουν και αυτοί όπως και οι υπόλοιποι Παλαιστίνιοι τις απάνθρωπες συνθήκες που επιβάλλει ο ισραηλινός στρατός ως στρατός κατοχής. Πιο συγκεκριμένα, οι αρχές του Ισραήλ αχρηστεύουν τα ελληνικά διαβατήρια βάζοντας την ισραηλινή σφραγίδα και τον αριθμό της παλαιστινιακής τους ταυτότητας. Με αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά τους απαγορεύουν την έξοδο από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και τους αναγκάζουν να ταξιδεύουν μέσω Ιορδανίας, υποβαθμίζοντας το ελληνικό διαβατήριο σε ρόλο βίζας. Παρόμοια προβλήματα στις μετακινήσεις τους αντιμετωπίζουν και άλλοι πολίτες των κρατών - μελών της ΕΕ».

Καλεί δε το Συμβούλιο να απαντήσει αν προτίθεται να καταγγείλει το Ισραήλ και να απαιτήσει να σταματήσει αυτή την πρακτική που παραβιάζει βάναυσα το διεθνές δίκαιο, ώστε να προστατευτούν τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Στην απάντησή του το Συμβούλιο αρνείται προκλητικά να καταδικάσει αυτήν την απαράδεκτη πρακτική του ισραηλινού κράτους, αναφέροντας υποκριτικά ότι αποτελεί θέμα των κρατών - μελών της, όταν για παρόμοια ζητήματα διακρίσεων πραγματικών ή μη σε βάρος πολιτών κρατών - μελών της, που αφορούν σε άλλες χώρες, η ΕΕ είναι και λαλίστατη αλλά και δραστήρια στην επιβολή μέτρων και κυρώσεων. Η απάντηση αυτή του Συμβουλίου της ΕΕ, που συγκαλύπτει την αυθαιρεσία του κράτους του Ισραήλ, με το οποίο άλλωστε ετοιμάζεται να αναβαθμίσει παραπέρα τις ήδη προνομιακές σχέσεις της, αναδεικνύει για άλλη μια φορά τις τεράστιες ευθύνες της ΕΕ, που, μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, βάζει πλάτη στην επιβολή της ιμπεριαλιστικής ισραηλινής βαρβαρότητας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ζυγισμένοι - στοιχισμένοι» πίσω από το κράτος τρομοκράτη (2023-10-09 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την επιθετικότητα των Ισραήλ, ΗΠΑ και ΕΕ κατά των Παλαιστινίων (2017-01-31 00:00:00.0)
Να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες Παλαιστίνιοι (2014-06-17 00:00:00.0)
«Στόχος του Ισραήλ ο εκτροχιασμός της ειρηνευτικής διαπραγμάτευσης» (2014-02-07 00:00:00.0)
Το Ισραήλ εγκληματεί με τη συνέργεια της ελληνικής κυβέρνησης (2011-07-06 00:00:00.0)
Ενας νεκρός από επιδρομή Ισραηλινών (2009-11-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ