Σάββατο 28 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ - ΙΣΡΑΗΛ
Ενας νεκρός από επιδρομή Ισραηλινών

TEΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας είχε χτες ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός Παλαιστίνιου και το σοβαρό τραυματισμό άλλων τριών.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι οι τέσσερις ήταν μέλη της ένοπλης οργάνωσης «Τζαλτζαλάτ» και ότι τους χτύπησαν επειδή σχεδίαζαν επίθεση στο Ισραήλ. Τα θύματα της επιδρομής βρίσκονταν κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα, Ισραηλινοί αξιωματούχοι επανέλαβαν τις πιέσεις τους στην ΕΕ προκειμένου οι Βρυξέλλες να «πείσουν» την Παλαιστινιακή Αρχή και τον Αραβικό Σύνδεσμο να ξαναρχίσουν «ειρηνευτικές» διαπραγματεύσεις με το Τελ Αβίβ και να αποφύγει ο αραβικός κόσμος «μονομερείς δράσεις» επειδή τάχα η ισραηλινή κυβέρνηση «ανέστειλε» την κατασκευή νέων εποικισμών για 10 μήνες...

Ωρες αργότερα (χτες βράδυ), ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς, ολοκληρώνοντας στη Βενεζουέλα την περιοδεία του σε χώρες της Λ. Αμερικής, ζήτησε την ανεξαρτησία του παλαιστινιακού κράτους για να επιτευχθεί ένα ελεύθερο κράτος και να επικρατήσει ειρήνη με το Ισραήλ... «Η Παλαιστίνη θέλει και αγωνίζεται να ζήσει ελεύθερη, ειρηνικά, ανεξάρτητα με όλες τις άλλες χώρες του κόσμου πάνω από 70 χρόνια. Πότε θα μας ακούσει επιτέλους ο κόσμος;» αναρωτήθηκε ο Αμπάς μιλώντας χτες σε ειδική συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης στη Βενεζουέλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ