Σάββατο 28 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Παραιτήθηκε και ο πρώην υπουργός Αμυνας

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε τελικά και ο νυν υπουργός Εργασίας και πρώην υπουργός Αμυνας, Φραντς Γιόζεφ Γιουνγκ, υπό το βάρος των αποκαλύψεων για την πλήρη συγκάλυψη του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος των γερμανικών στρατευμάτων στην Κουντούζ του Αφγανιστάν.

Την Πέμπτη είχαν παραιτηθεί ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Βόλφγκανγκ Σνάιντερχαν, και ο υφυπουργός Αμυνας, Πέτερ Βίχερτ, ενώ ο Γιουνγκ, που είχε διατελέσει υπουργός Αμυνας όταν οι γερμανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στην Κουντούζ, στις 4 του Σεπτέμβρη, όπου σκοτώθηκαν 142 άμαχοι, παραδέχτηκε στο Κοινοβούλιο ότι γνώριζε εδώ και αρκετές βδομάδες την ύπαρξη στρατιωτικής αναφοράς που αναγνώριζε το θάνατο αμάχων, αν και κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης της γερμανικής Βουλής αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ότι παραπλάνησε το Κοινοβούλιο και την κοινή γνώμη.

Εντούτοις, οι αποστάσεις που κράτησε η καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, και η κατακραυγή εκ μέρους του γερμανικού λαού, που είναι αντίθετος με τη συμμετοχή της Γερμανίας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Αφγανιστάν, τον οδήγησαν τελικά σε παραίτηση. Ομως, ο Γιουνγκ ουσιαστικά γίνεται «αποδιοπομπαίος τράγος». Δε θα μπορούσε να προχωρήσει στις αποκαλύψεις αυτές ακόμη και εάν είχε την πρόθεση καθώς το κόστος για την κυβέρνηση και ειδικά το CDU θα ήταν τρομακτικό δεδομένου ότι οι εκλογές ήταν προγραμματισμένες για τις 27 του Σεπτέμβρη, ενώ η νέα κυβέρνηση έχει ορκιστεί μόλις πριν λίγες βδομάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ