Σάββατο 28 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Τα «Καθολικά» εγκλήματα

ΔΟΥΒΛΙΝΟ.--

Προκειμένου να προστατεύσουν τη φήμη της Καθολικής Εκκλησίας, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία του Δουβλίνου, του θεσμού που χρησιμοποιήθηκε ευρύτατα ώστε να εξασφαλιστεί η διαιώνιση και η εδραίωση της κυριαρχίας της ολιγαρχίας ενάντια στον εργαζόμενο λαό, εγκλημάτησε άλλη μία φορά αποκρύβοντας επιμελώς όλα τα στοιχεία για την επί δεκαετίες κακοποίηση παιδιών από καθολικούς ιερείς, όπως τουλάχιστον αναφέρει έκθεση που ήρθε προχτές στο φως της δημοσιότητας.

Η έκθεση είναι αποτέλεσμα έρευνας που διήρκεσε τρία χρόνια και εξετάζει το πώς οι Αρχές και η Εκκλησία μεταχειρίστηκαν τις καταγγελίες κατά 46 ιερέων για κακοποίηση παιδιών, ανάμεσα στα έτη 1975 και 2004. Επίσης, η έκθεση αναφέρει ότι και οι κρατικοί λειτουργοί βοήθησαν στη συγκάλυψη των υποθέσεων και την κάλυψη των κληρικών.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη έκθεση στην Ιρλανδία σχετικά με την κακοποίηση παιδιών από καθολικούς ιερείς σε ιδρύματα επί έξι δεκαετίες, για την οποία ανακοίνωση του ΚΚ Ιρλανδίας είχε σημειώσει τότε ότι «αποκάλυψε με τον πλέον δραματικό τρόπο το ταξικό μίσος της κυρίαρχης τάξης, του κράτους, της κυβέρνησης και των υπηρεσιών, καθώς και της Καθολικής Εκκλησίας προς την εργατική τάξη και τους φτωχούς της υπαίθρου. Αυτό το τρομακτικό συστατικό στοιχείο της ιρλανδικής Εκκλησίας δεν μπορεί να γίνει κατανοητό εάν δεν αναγνωριστεί η ταξική του διάσταση και φύση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ