Σάββατο 28 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ
Σύναψη 25 συμφωνιών

ΜΟΣΧΑ.--

Τη σύναψη 25 συμφωνιών ανάμεσα σε Ρώσους επιχειρηματίες, την κυβέρνηση και γαλλικές επιχειρήσεις, ανακοίνωσε χτες ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη Γαλλία. Ανάμεσα στα άλλα συμφωνήθηκε η συμμετοχή της γαλλικής ηλεκτρικής εταιρείας «EDF» στον αγωγό φυσικού αερίου «South Stream», αλλά και η συμμετοχή της «GDF Suez» στον αγωγό «Nord Stream». Επιπλέον η γαλλική «Renault» ανακοίνωσε πως θα βοηθήσει τη ρωσική «Avtovaz» με τεχνολογία, παραγωγή μηχανημάτων και τεχνολογική τεχνογνωσία αξίας 240 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα, αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες σχετικά με το πότε θα υπογραφεί τελικά η συμφωνία για τη λεγόμενη περικοπή του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ και Ρωσίας, καθώς η ισχύς της υπάρχουσας συμφωνίας START λήγει στις 5 Δεκέμβρη. Σύμφωνα με πηγή του Κρεμλίνου, η συμφωνία θα υπογραφεί μέσα στο Δεκέμβρη σε μια ευρωπαϊκή χώρα, ενδεχομένως όμως κάτι τέτοιο να μη γίνει μέχρι τις 5 του μηνός.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Ρία Νόβοστι», που επικαλείται χτεσινές δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, η νέα συμφωνία θα υπογραφεί «μέσα στο χρονοδιάγραμμα (...) που έχει διατάξει ο Πρόεδρος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ