Παρασκευή 20 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Με αντιμονοπωλιακή γραμμή στην πάλη για τα λιμάνια

Στο Συνέδριο της ΟΜΥΛΕ χαιρέτισε, εκ μέρους του Κόμματος, η βουλευτής του ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ όχι μόνο καταψήφισε τη σύμβαση της ντροπής, αλλά ποτέ δεν αναγνώρισε συμβάσεις και νομοθεσίες που ξεπουλούν τη λαϊκή περιουσία και στραγγαλίζουν το δικαίωμα των εργαζομένων στη δουλειά. Θεωρούμε ότι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού δεν αφορά στενά μόνο τους εργαζόμενους στα λιμάνια, αλλά το σύνολο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Αυτός είναι ο λόγος που καλούμε σε μέτωπο ανυπακοής, απειθαρχίας και λαϊκής αντεπίθεσης ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα». Τα παραπάνω τόνισε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, στο χαιρετισμό της στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), του οποίου οι εργασίες ολοκληρώθηκαν χτες το απόγευμα.

Η Δ. Μανωλάκου κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν πολύτιμη πείρα και συμπεράσματα από το γεγονός ότι παρά τις πολύμηνες κινητοποιήσεις τους δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την κύρωση στη Βουλή της σύμβασης ιδιωτικοποίησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ, που είναι η καρδιά του λιμανιού. «Σήμερα, επισήμανε, η αστική εξουσία δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει υποχωρήσεις σε περιορισμένες αγωνιστικές πιέσεις», «πράγμα που δείχνει και τα ίδια τα όρια του συστήματος». «Συνεπώς απαιτείται άνοδος της ταξικής πάλης, με την κοινή πάλη του εργατικού κινήματος και με συμμαχίες με τα άλλα λαϊκά στρώματα και σήμερα αυτό είναι αναγκαιότητα, για να πετύχεις, να αποσπάσεις κάτι ή να εμποδίσεις τα χειρότερα».

Κάλεσε τους εργαζόμενους να δουν ότι το ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα με αυτό, είναι σταθερά αταλάντευτα στο πλευρό τους, όταν τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, άλλα λένε στο Κοινοβούλιο και άλλα ψηφίζουν στη Βουλή. Οπως έκαναν και με την υπερψήφιση και από τα τρία αυτά κόμματα στην Ευρωπαϊκή Ενωση της παράδοσης κερδοφόρων λιμενικών υπηρεσιών στο κεφάλαιο, όπως έγινε με το ΣΕΜΠΟ. «Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής - συνέχισε - δεν υπάρχει δυνατότητα φιλολαϊκών μέτρων. Θέλει μέτωπο δυνατό των εργαζομένων, αντιμονοπωλιακό, αντιιμπεριαλιστικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ