Παρασκευή 27 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΟΣΔΕΠ
Στηρίζει πλήρως την κυρίαρχη πολιτική

«Δίνουμε έμφαση στην ενεργό συμμετοχή των Ελληνικών Πανεπιστημίων στον Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης»... Με αυτή τη φράση, το νέο προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ (ομοσπονδία πανεπιστημιακών) «σφράγισε» την πλήρη στήριξή του στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που προωθούνται στην ανώτατη εκπαίδευση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στη χώρα μας. Θυμίζουμε ότι το νέο προεδρείο συγκροτήθηκε από τις παρατάξεις ΚΙΠΑΝ (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ), ΑΡΜΕ (πρόσκειται στο ΣΥΝ) και από την παράταξη της Ιατρικής (πρόσκειται στο δικομματισμό). Σε συνέντευξή του την περασμένη Τρίτη, το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ τάχθηκε, ουσιαστικά, υπέρ της εφαρμογής του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση, με έμφαση στα ζητήματα του ασύλου, στην «αξιολόγηση» και τη σύνδεσή της με τη χρηματοδότηση, στις αλλαγές στα προγράμματα σπουδών κ.ά.

Σ' αυτό το πνεύμα της σύμπνοιας με την κυρίαρχη πολιτική είπαν ότι θα αποκαταστήσουν τους διαύλους επικοινωνίας με το υπουργείο Παιδείας και ήδη όρισαν συνάντηση με τον υπουργό για την ερχόμενη Τρίτη. Παράλληλα δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν στο ΕΣΥΠ και θα συνεργαστούν με τη σύνοδο πρυτάνεων, όργανα δηλαδή, που επίσης ταυτίζονται με την κυρίαρχη πολιτική και αξιοποιούνται για τη νομιμοποίησή της στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας.

Για το γεγονός ότι όλα τα παραπάνω δε συζητήθηκαν καν στο συνέδριο της ομοσπονδίας και δεν υιοθετήθηκαν από το σώμα του συνεδρίου ως θέσεις του κλάδου, ο νέος πρόεδρος Ν. Σταυρακάκης, απάντησε ότι αυτές είναι οι - γνωστές εδώ και χρόνια - θέσεις των παρατάξεων που συγκροτούν το προεδρείο και ότι αυτές οι παρατάξεις ψηφίστηκαν στο συνέδριο. Ισχυρίστηκε ότι οι παρατάξεις της πλειοψηφίας δεν ευθύνονται που στο συνέδριο δεν έγινε συζήτηση, λες και δεν ήταν αυτές οι παρατάξεις που από κοινού με τη «Συσπείρωση» (την ετέρα παράταξη του ΣΥΝ), έκαναν μοναδικό θέμα του συνεδρίου τη νομιμοποίηση αντιπροσώπων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος παρουσίασε ως «συμβολή» της πλειοψηφίας στο συνέδριο το ότι δεν έγινε συζήτηση για τον απολογισμό της προηγούμενης διοίκησης, εκτιμώντας ότι θα ήταν σίγουρη η καταψήφισή του. Φωτογράφισε έτσι τα «ανταλλάγματα» που δόθηκαν στο συνέδριο μεταξύ «Συσπείρωσης» και νέας πλειοψηφίας, προκειμένου να μην καταψηφιστεί ο απολογισμός της πρώτης και να νομιμοποιηθούν οι (παράνομοι στην ουσία) αντιπρόσωποι της δεύτερης, που αλλοίωσαν τη σύνθεση του σώματος.

Θυμίζουμε ότι η ΔΗΠΑΚ ήταν η μόνη παράταξη που αντιτάχθηκε σθεναρά στις παραπάνω μεθοδεύσεις μέσα στο συνέδριο και ότι είχε καταθέσει ως παράταξη στο συνέδριο κείμενα και για τον απολογισμό και για τον προγραμματισμό, επιμένοντας να γίνει συζήτηση, κάτι που απέτρεψαν όλες οι παραπάνω παρατάξεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαλυτικές και απαράδεκτες μεθοδεύσεις στη συγκρότηση των διοικήσεων (2018-04-20 00:00:00.0)
Ανάγκη η συνολική εναντίωση στις αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση (2011-01-14 00:00:00.0)
Συνέδριο «κάλπης» και συναινέσεων... (2009-03-10 00:00:00.0)
Απαράδεκτες διαδικασίες (2007-05-08 00:00:00.0)
Πιο δυνατή η φωνή της ΔΗΠΑΚ (2002-12-10 00:00:00.0)
Στο «φόντο» οξυμένων προβλημάτων (2000-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ