Τετάρτη 25 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ιστορικές διαλέξεις στο ΕΙΕ

«Τα Βαλκάνια στην προϊστορία» είναι ο τίτλος των πέντε διαλέξεων που οργανώνει το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών από 23/10-20/11, με στόχο να παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό «μια γενική εικόνα της προϊστορίας της ΝΑ Ευρώπης - εκτός Ελλάδας - και των πολιτισμών που αναπτύχθηκαν στην περιοχή».

Χτες πραγματοποιήθηκε η πρώτη διάλεξη και ακολουθούν: «Η προϊστορία της ΝΑ Ευρώπης: Γιουγκοσλαβία» με ομιλητή τον Δρ. Ράτζκο Βάσιτς του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Γιουγκοσλαβικής Ακαδημίας Επιστημών (30/10), «Η προϊστορία της ΝΑ Ευρώπης: ΠΔΓΜ» με ομιλητή τον Δρ. Ντράγκαν Μιτρέβσκι, καθηγητή πανεπιστημίου και διευθυντή του Αρχαιολογικού Μουσείου Σκοπίων (6/11), «Η προϊστορία της ΝΑ Ευρώπης: Αλβανία» με ομιλητή τον Δρ. Μουζαφέρ Κορκούτι, αρχαιολόγο και Διευθυντή του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Τιράνων (13/11) και «Η προϊστορία της ΝΑ Ευρώπης: Ρουμανία» με ομιλητή τον Αλεξάντερ Βούλπε, διευθυντή του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Ρουμανικής Ακαδημίας Επιστημών (20/11).

Οι διαλέξεις θα γίνουν στο Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» του ΕΙΣ (Λ. Β. Κωνσταντίνου 48), στις 7.30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ