Τετάρτη 25 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ανοίγουν αυλαία

Κέντρος -Κατσανδρή - Ευείδη - Μυλωνάς στην «Αντίθετη Ψυχολογία» της Νέας Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου
Κέντρος -Κατσανδρή - Ευείδη - Μυλωνάς στην «Αντίθετη Ψυχολογία» της Νέας Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου
Με τον «Ταρτούφο» του Μολιέρου ξεκινάει τη χειμερινή περίοδο το θέατρο «Πόρτα». Η κλασική κωμωδία παρουσιάζεται σε μετάφραση Ανδρέα Στάικου, σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη, σκηνικά Γιώργου Ζιάκα, κοστούμια Αφροδίτης Κουτσουδάκη. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Γιάννης Μπέζος, Παύλος Χαϊκάλης, Ναταλία Τσαλίκη, Τζένη Μιχαηλίδου, Ελένη Κοκκίδου, Γιώργος Ζιόβας, Αριστοτέλης Αποσκίτης, κ.ά. Ο «Ταρτούφος» πρωτοπαίχτηκε το 1664 ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, υποχρεώνοντας τον βασιλιά Λουδοβίκο ΙΔ` να υποκύψει στις πιέσεις που δεχόταν από τον περίγυρό του και να το απαγορεύσει. Το έργο θίγει τα κακώς κείμενα και ιδιαίτερα την υποκρισία κάθε είδους, μάστιγα που δεν απασχόλησε, βέβαια, μόνο τη συγκεκριμένη εποχή.

  • Ανοίγει την Παρασκευή η αυλαία της Νέας Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου με το έργο «Αντίθετη ψυχολογία» του Τσαρλς Λάνταμ, που ανεβαίνει σε μετάφραση και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μυλωνά. Τα σκηνικά επιμελήθηκε η Θάλεια Ιστικοπούλου, τα κοστούμια η Ερωφίλη Πολιτοπούλου, τη μουσική ο Δημήτρης Ιατρόπουλος. Παίζουν: Μαρία Κατσανδρή, Γιώργος Κέντρος, Τζόυς Ευείδη, Αλέξανδρος Μυλωνάς. Το έργο αναφέρεται στη ζωή ενός ζευγαριού ψυχιάτρων οι οποίοι διατηρούν δεσμούς ο ένας με τον ασθενή του άλλου που και αυτοί είναι ζευγάρι. Δοκιμάζουν ένα πειραματικό φάρμακο που ονομάζεται Αντίθετη ψυχολογία. Το φάρμακο έχει την ιδιότητα να σε κάνει να ερωτεύεσαι αυτόν που σε γοητεύει λιγότερο. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθούν αλυσιδωτές τραγελαφικές συνέπειες που κορυφώνονται, με την απώλεια του ελέγχου των καταστάσεων.
  • Πρεμιέρα, την Παρασκευή και στο «Θέατρο Τέχνης» της οδού Φρυνίχου, όπου επαναλαμβάνεται «Ο Μικρός πρίγκιπας» του Αντουάν Σαιντ - Εξυπερύ με νέα διανομή. Το έργο είχε ανέβει πριν έξι χρόνια στο «Υπόγειο» για δύο σεζόν με επιτυχία. Η σκηνοθεσία είναι του Μίμη Κουγιουμτζή, τα σκηνικά - κοστούμια της Τότας Πρίτσα, η μουσική του Φίλιππου Τσαλαχούρη και η κινησιολογική επιμέλεια της Ελενας Βακαλοπούλου και της Ρούλας Κουτρουμπέλη. Παίζουν: Ρούλα Κουτρουμπέλη, Στέλλα Μπονάτσου, Ανέστης Κατούνης, Κώστας Βελέντζας, Λουκία Μιχαλά, Σοφία Φαραζή, κ.ά. Το έργο -εκτός από τις οργανωμένες παραστάσεις θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί και στις 3 το μεσημέρι.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεργασία ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης - Καβάλας(2011-10-07 00:00:00.0)
Οι πρεμιέρες συνεχίζονται(2001-02-15 00:00:00.0)
Θεάτρου βραδιές(1999-11-26 00:00:00.0)
Μεταπασχαλινές πρεμιέρες(1999-04-14 00:00:00.0)
Σύγχρονοι οι "Ταρτούφοι"(1996-02-24 00:00:00.0)
"Ταρτούφος" στο "Αμόρε"(1996-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ