Κυριακή 29 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιώργος Γιοβάνης

Δήμαρχος Μητρόπολης Νομού Καρδίτσας

Για δεύτερη φορά παρακολουθούμε, τα τελευταία χρόνια, τα πιο επίσημα καπιταλιστικά όργανα, το Συμβούλιο της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο, να επαναφέρουν την αντικομμουνιστική υστερία, με πρωτοβουλία της Τσέχικης Προεδρίας.

Επίθεση, που στοχεύει όχι μόνο τους κομμουνιστές, αλλά και το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Είμαι βέβαιος ότι όπως αποκρούστηκε η προσπάθεια να υιοθετηθεί το λεγόμενο μνημόνιο «για τη διεθνή καταδίκη των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων», έτσι θα αποτύχει και η καινούρια προσπάθεια, με θέμα «Ευρωπαϊκή συνείδηση και εγκλήματα του ολοκληρωτικού κομμουνισμού: 20 χρόνια μετά», προσκρούοντας στο μέτωπο της εργατικής τάξης και των εργαζομένων.

Πρέπει να αναδεικνύουμε καθημερινά την κρίση του καπιταλισμού, καταδικάζοντας ως ανιστόρητη την προσπάθεια εξομοίωσης του κομμουνισμού με το φασισμό. Δυστυχώς γι' αυτούς, η Ιστορία έχει αποδείξει ότι κανένας καπιταλιστικός οργανισμός και μηχανισμός δεν μπορεί να εμποδίσει την προοδευτική εξέλιξη της ταξικής πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ