Κυριακή 29 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ 2009"
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ 2009

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ 2009

* ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΕΕ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ - ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

* ΑΝΥΠΑΚΟΗ - ΡΗΞΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ, ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Εργάτες, Υπάλληλοι, Αγρότες, Αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, Συνταξιούχοι, Νέοι και νέες, Γυναίκες,

Στις ευρωεκλογές του Ιούνη μια απάντηση πρέπει να δώσουμε: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Με την ψήφο μας να τιμωρήσουμε όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που βάζουν πλάτη, για να πέσουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης στο λαό.

ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ!

ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Ο ΚΑΥΓΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΝΑ ΕΞΩΡΑΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΕ, ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Στις ευρωεκλογές μπορούμε να πούμε δυο μεγάλα ΝΑΙ και δυο μεγάλα ΟΧΙ:

  • Λέμε ΟΧΙ στην ΕΕ των μονοπωλίων, της κρίσης, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, του μιλιταρισμού, των επεμβάσεων! Λέμε ΟΧΙ στα κόμματα του ευρωμονόδρομου και του ευρωσυμβιβασμού!
  • Λέμε ΝΑΙ στη συνεργασία των λαών για την Ευρώπη της ειρήνης, των δικαιωμάτων και ελευθεριών, του σοσιαλισμού. Λέμε ΝΑΙ στο ΚΚΕ της ελπίδας και του αγώνα κατά των αντιλαϊκών πολιτικών, για τη λαϊκή συμμαχία και εξουσία!

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Οι φετινές ευρωεκλογές γίνονται σε μια περίοδο, κατά την οποία και τα κράτη της Ευρωζώνης και συνολικά η ΕΕ έχουν μπει για τα καλά σε κύκλο καπιταλιστικής κρίσης. Μιας κρίσης που συγχρονισμένα εκδηλώθηκε και στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία και έχει επιπτώσεις και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για κρίση του καπιταλιστικού συστήματος μετά από μια περίοδο γενικευμένων αναδιαρθρώσεων που εφαρμόστηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και συνέβαλαν στη συγκέντρωση τεράστιων κερδών για το μεγάλο κεφάλαιο, με κατεδάφιση κατακτήσεων και του εισοδήματος των εργαζομένων. Το αναμενόμενο βάθος της κρίσης στην Ελλάδα συνδέεται και με μακρόχρονες συνέπειες από την ένταξή της στην Ευρωζώνη: Διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος, περιορισμός κυρίως της κτηνοτροφικής παραγωγής, μεγάλες αυξήσεις στις τιμές προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης. Η κρίση στην Ελλάδα συνδέεται και με την κρίση στα Βαλκάνια, θα είναι βαθιά και μακρόχρονη.

Απογυμνώνονται τα ψεύδη και οι μύθοι των ελληνικών κυβερνήσεων ότι, μέσα στη στρούγκα της ΕΕ, o εργαζόμενος λαός θα ήταν προφυλαγμένος από τις κρίσεις, ότι θα τον προστάτευε το ευρώ και η ΟΝΕ! Οτι θα πετύχαινε τη λεγόμενη σύγκλιση. Ούτε πριν την κρίση ούτε τώρα μέσα στην κρίση ωφελούνται οι εργαζόμενοι από τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτήν τη λυκοσυμμαχία. Πάντα ήταν τα μόνιμα υποζύγια για να ανεβαίνει η κερδοφορία του κεφαλαίου, για να «αναβαθμίζεται» η άρχουσα τάξη στο διεθνή ανταγωνισμό, απαιτώντας όλο και μεγαλύτερες θυσίες από την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Η ΕΕ είναι ο φύλακας των κερδών και της εξουσίας των μονοπωλίων σε κάθε χώρα.

Εργαζόμενοι - εργαζόμενες

Νέοι και νέες

Τα μέτρα που προτείνουν τα άλλα κόμματα για την έξοδο από την οικονομική κρίση είναι μέτρα κατά των εργαζομένων, όσο κι αν ορισμένα τα ντύνουν με φιλολαϊκή φορεσιά!

Κοροϊδεύουν το λαό όσοι ισχυρίζονται ότι υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση! Το ΚΚΕ στο πλαίσιο της πολιτικής του πρότασης για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, προτείνει στόχους πάλης στο λαϊκό κίνημα. Εδωσε και δίνει σκληρές μάχες για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Μόνο με το κεφάλι ψηλά, με ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, κοινωνική συμμαχία, γερή οργάνωση και ψήφο δυναμική υπέρ του ΚΚΕ μπορεί να αποκρουστούν οι επιθέσεις και να ανοίξει ο δρόμος για τα λαϊκά συμφέροντα.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν σκοπό να επιβάλουν στο λαό τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ήδη έχει συζητήσει και αποφασίσει η ΕΕ:

  • Με ψεύτικα και αποπροσανατολιστικά επιχειρήματα, άλλοτε για την «ανταγωνιστικότητα» και την «παγκοσμιοποίηση» και άλλοτε για τη «διέξοδο από την κρίση», προωθούν την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, των απλήρωτων ωρών εργασίας, την καθιέρωση τριήμερης εργασίας με μειωμένους μισθούς, κατάργηση βαρέων και ανθυγιεινών, διαμόρφωση μισθών κάτω από τις συλλογικές συμβάσεις, με επιδοτούμενη εργασία υπέρ των επιχειρήσεων με ελαστικές και προσωρινές εργασιακές σχέσεις, με διοχέτευση σε ευέλικτες μορφές απασχόλησης των εφήβων που σταματάνε λόγω οικονομικών προβλημάτων την εκπαίδευση, κ.ά.
  • Παράλληλα, ρίχνουν τα βάρη στο λαό για την «εξυγίανση» τραπεζών από τα χρέη τους και ταυτόχρονα προωθούν νέο κύκλο ιδιωτικοποιήσεων σε ενέργεια και μεταφορές, μείωση φορολογίας μεγάλων επιχειρήσεων με αντιστάθμισμα νέες περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες και φορολογικό κυνηγητό για τους αδύναμους.
  • Το ΠΑΣΟΚ κάνει ψεύτικη, παραπλανητική αντιπολίτευση στη ΝΔ για δήθεν λαθεμένη στήριξη του τραπεζικού και όχι του βιομηχανικού κεφαλαίου. Σκόπιμα αποκρύπτουν ότι τραπεζικό και βιομηχανικό κεφάλαιο «πάνε πακέτο». Σκόπιμα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποκρύπτουν τους παράγοντες που οδηγούν στο ρίσκο, στα λεγόμενα τοξικά προϊόντα, την αναρχία στην παραγωγή, τη δυσαναλογία των κλάδων, την υπόσκαψη της αγοραστικής ικανότητας των εργαζομένων, τον παρασιτικό χαρακτήρα της αγοραπωλησίας μετοχών, χρηματοπιστωτικών προϊόντων και τόσα άλλα.
  • Ολα τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια των κατευθύνσεων της ΕΕ, είναι μέτρα που επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα. Τα «μέτρα αντιμετώπισης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων», οι δείκτες που έχει θέσει η ΕΕ για το Σύμφωνο Σταθερότητας, το ίδιο το ευρώ, είναι εργαλεία στα χέρια του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων. Απόδειξη είναι ότι όλα αυτά συνοδεύονταν με ενισχύσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο, με απίστευτα κέρδη, από τη μια, και περικοπές στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής και αύξηση της έμμεσης φορολογίας, από την άλλη.

Το ΚΚΕ προειδοποιεί: Σταθερός προσανατολισμός του κεφαλαίου, και την περίοδο της ανάπτυξης και την περίοδο της κρίσης, είναι η ένταση της εκμετάλλευσης. Η πλουτοκρατία και οι κυβερνήσεις της αξιοποιούν την οικονομική κρίση, για να περάσουν πιο εύκολα νέα αντιλαϊκά μέτρα που τα έχουν αποφασίσει εδώ και χρόνια. Μέτρα που περιέχονται στη Συνθήκη του Μάαστριχτ, στη Λευκή Βίβλο, στη Συνθήκη της Λισαβόνας και σε όλες τις άλλες.

Λένε ψέματα ότι θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα! Εχουν σκοπό, με το «πιστόλι στον κρόταφο» των εργατών σήμερα να εξασφαλίσουν τη συναίνεσή τους, έστω την ανοχή τους, να περάσουν τα μέτρα και να τα κρατήσουν για πάντα! Ο λαός μας ξέρει ότι «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού»!

Το ΚΚΕ επισημαίνει: Κανένας αυτοπεριορισμός των διεκδικήσεων των εργαζομένων! ΟΧΙ στη λογική «τα κεφάλια μέσα»! Τώρα το μπόι του λαού πρέπει να σηκωθεί ακόμα πιο ψηλά! ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

Ας θυμηθούμε:

  • Πάλι μας ζήτησαν θυσίες και μας επέβαλαν θυσίες και όταν οι ρυθμοί ανάπτυξης του ΑΕΠ της Ελλάδας ήταν πάνω από το μέσο όρο της Κοινότητας.
  • Χρόνο με το χρόνο, τα λαϊκά στρώματα έχαναν και εισόδημα και δικαιώματα και συνδικαλιστικές, δημοκρατικές ελευθερίες και όταν δεν υπήρχε κρίση.
  • Τώρα που πέφτουν οι ρυθμοί ανάπτυξης και μπήκαμε στην κρίση, πάλι ζητάνε από το λαό να τα δώσει όλα.

ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ, ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΟΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΒΕ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ, ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΕΡΜΑ ΣΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ!

ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΝ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΑΓΩΝΙΑ.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ:

  • Συναποφάσισαν και υλοποίησαν όλες τις βασικές αντιλαϊκές κατευθύνσεις υπέρ της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Εξειδίκευσαν την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, μέσα από τη Στρατηγική της Λισαβόνας και τα Εθνικά Μεταρρυθμιστικά Προγράμματα, με οδυνηρές συνέπειες στο εισόδημα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.
  • Χειροκρότησαν και εφάρμοσαν τα μέτρα που καταπατούν βασικά δικαιώματα με αποτέλεσμα: Ανεργία, ακρίβεια, αυξήσεις κοροϊδίας σε μισθούς και συντάξεις, σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, αντιδραστικές επιλογές σε βάρος της νεολαίας και των γυναικών. Αύξηση του χρόνου εργασίας, χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης, της Υγείας, της Παιδείας. Ξεπούλημα στρατηγικών τομέων της οικονομίας, στην ενέργεια, στις μεταφορές, στις τηλεπικοινωνίες. Ξεκλήρισαν χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες μέσα από την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Χτύπησαν τον αυτοαπασχολούμενο, τον μικρό επαγγελματία και βιοτέχνη. Υπέταξαν το περιβάλλον, το οξυγόνο του λαού, στην υπηρεσία της κερδοσκοπίας. Εκχώρησαν τις ακτές, τους ορεινούς όγκους, την ύδρευση, την «προστασία» του περιβάλλοντος στους ιδιώτες, χαρίζοντας τεράστια κέρδη σε λίγους μονοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Ψήφισαν όλες τις επαίσχυντες Συνθήκες, ξεκινώντας από τη θεμελιακή Συνθήκη του Μάαστριχτ, με τις γνωστές 4 ελευθερίες - κίνησης κεφαλαίων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών, εργαζομένων - η οποία σήμανε και την ολομέτωπη επίθεση του ευρωενωσιακού κεφαλαίου και των πολιτικών εκπροσώπων του, ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
  • Υιοθέτησαν στο πλαίσιο της ΕΕ το δόγμα του προληπτικού πολέμου των ΗΠΑ, προκειμένου η ΕΕ να επεμβαίνει πολιτικά και στρατιωτικά σε ολόκληρο τον κόσμο με δυνάμεις ταχείας αντίδρασης, πότε με το πρόσχημα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας», πότε στο όνομα «διαχείρισης κρίσεων» ή και «ανθρωπιστικών αποστολών»! Ενίσχυσαν τους μηχανισμούς καταστολής κατά του λαϊκού κινήματος.
  • Συνυπέγραψαν την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών κατά 30% μέχρι το 2013 για την ενίσχυση του στρατιωτικού βραχίονα και των μηχανισμών καταστολής της ΕΕ.
  • Συνολικά, στήριξαν και στηρίζουν - με τον ένα ή τον άλλον τρόπο - τη στρατηγική της διακρατικής ιμπεριαλιστικής ένωσης, της ΕΕ, τις αντιδραστικές επιλογές στον οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό τομέα. Παραπλάνησαν και παραπλανούν συνειδητά τον ελληνικό λαό, κρύβοντας την αλήθεια ότι η ΕΕ είναι Ενωση για τα συμφέροντα των λίγων, των ισχυρών και όχι για τα συμφέροντα των λαών.
  • Είναι ψέμα ότι η ΕΕ αποτελεί οικογένεια των ίσων που όλοι μαζί δήθεν μοιράζονται τα οφέλη ή βοηθιούνται στη δυσκολία. Η κρίση βάθυνε τις αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς τους. Επαληθεύεται αυτό το οποίο έλεγε πάντα το ΚΚΕ. Οσο διευρύνεται η ΕΕ τόσο μεγαλώνει ο εσωτερικός ανταγωνισμός ανάμεσα στις αστικές τάξεις των κρατών - μελών, η ανισομετρία, η δυσαναλογία, η εξάρτηση και αλληλεξάρτηση.

Φύγετε μακριά από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ!

  • Η ΝΔ μπορεί και πρέπει να δεχτεί ισχυρό πλήγμα! Μέσα στα 5 χρόνια της διακυβέρνησής της, παρουσίασε το πραγματικό, σκληρό, αντιλαϊκό πρόσωπο της πολιτικής της, ως εκφραστής των συμφερόντων του κεφαλαίου.
  • Το ΠΑΣΟΚ ούτε θέλει, αλλά ούτε και μπορεί, να προσφέρει πραγματική εναλλακτική λύση. Εχει την ίδια στρατηγική με τη ΝΔ, την ίδια πολιτική και σε θέματα ΕΕ και σε θέματα εσωτερικής πολιτικής. Δοκιμάστηκε επανειλημμένα και ως κυβέρνηση και ως αξιωματική αντιπολίτευση. Ούτε άλλαξε ούτε πρόκειται να αλλάξει!
  • ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δουλεύουν για τα μονοπώλια. Με την πολιτική τους προσφέρουν δυνατότητες για μεγαλύτερη καπιταλιστική κερδοφορία και συμμετοχή στη διανομή των αγορών. Ο καυγάς μεταξύ τους, για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής, «βγάζει λάδι» την Ευρωπαϊκή Ενωση.
  • ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όσες φορές βρέθηκαν στη θέση της κυβερνητικής πλειοψηφίας συμμετείχαν ενεργά στη λήψη των αντεργατικών, αντιλαϊκών επιλογών της ΕΕ, τις προώθησαν στην Ελλάδα, τις έκαναν νόμους και αποφάσεις του ελληνικού κράτους.
  • ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όταν βρίσκονται στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάλι καλύπτουν πλήρως την ΕΕ, στρεφόμενοι δημαγωγικά ο ένας κατά του άλλου για δήθεν «ελλιπή» και «κακή» διαπραγμάτευση στην ΕΕ. Στην πράξη, και στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και στο ελληνικό Κοινοβούλιο σε βασικά και κρίσιμα για το σύστημα ζητήματα, δίνουν ο ένας χέρι βοήθειας στον άλλον. Δημαγωγώντας ασύστολα, προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού. Συμφωνούν και οι δύο σήμερα, με τις βασικές αντιλαϊκές κατευθύνσεις του «Ευρωπαϊκού Σχεδίου Ανάκαμψης της Οικονομίας» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους!

Μην εμπιστεύεστε τον ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ

  • Στις ευρωεκλογές πρέπει να καταδικαστεί η διπλοπροσωπία και ο καιροσκοπισμός του ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ, που, από τη μια μεριά, στηρίζει ολόψυχα την ΕΕ και, από την άλλη, διαμαρτύρεται για τις συνέπειες από την εφαρμογή της στρατηγικής της, ενοχοποιώντας τους ελληνικούς «χειρισμούς» μόνο και τις «πρακτικές» υλοποίησης αυτών των πολιτικών. Οι προεκλογικές προσπάθειές του να φανεί περισσότερο «αντικαπιταλιστής», «πιο επικριτικός» προς την ΕΕ αποδεικνύουν τον καιροσκοπισμό και τυχοδιωκτισμό αυτού του κόμματος. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεχάσει τις παλινωδίες του, το ότι τη μια μέρα λέει το ένα και την άλλη το άλλο, το γεγονός ότι άλλα λέει και κάνει «έξω», στην ΕΕ, και άλλα λέει και κάνει «μέσα», στην Ελλάδα, κατά τη συγκυρία και τη στιγμή. Πιο συγκεκριμένα:

* Υποκριτικά και παραπλανητικά ενοχοποιεί τη δήθεν «νεοφιλελεύθερη» στρατηγική της ΕΕ, καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρχει και φιλολαϊκή οικονομική και πολιτική συγκρότησή της, χωρίς ανατροπή της κυριαρχίας των μονοπωλίων και της πολιτικής εξουσίας σε κάθε κράτος - μέλος της.

* Μιλά γενικά ενάντια στη στρατιωτικοποίηση, χωρίς να εναντιώνεται στον ευρωστρατό και στην πολιτική της ΕΕ για την «τρομοκρατία». Την ίδια στιγμή που χαρακτηρίζει ως θετική την καταψήφιση της Ευρωσυνθήκης στην Ιρλανδία και γενικά ζητά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, στηρίζει την ανάγκη ευρωσυντάγματος, εγκαλώντας την ΕΕ που δεν το έχει κάνει ακόμα πραγματικότητα.

* Είναι κούφια λόγια οι δηλώσεις του ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και την ευημερία των λαών, αφού ο ΣΥΝ πανηγύριζε για το ευρώ και την ΟΝΕ, που, σε συνδυασμό με το Σύμφωνο Σταθερότητας, αποτελούν εργαλεία στρατηγικής σημασίας για τη στυγνή εκμετάλλευση των λαών. Παραπλανά, όταν, ως «λύση» στην καπιταλιστική κρίση, υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να έχει φιλεργατική πολιτική, αν ελέγχεται από μια ευρωπαϊκή διακυβέρνηση, αν αλλάξει το Σύμφωνο Σταθερότητας.

* Συγκαλύπτει την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι με μια άλλη «διαχείριση» η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) θα έχει καλά αποτελέσματα για την αγροτιά.

* Αυτοπροβάλλεται ως οικολογικό κόμμα, ενώ την ίδια στιγμή χειροκροτεί την αντιδραστική περιβαλλοντική πολιτική της ΕΕ, για να βγάλει λάδι την αντεργατική πολιτική της, που έχει σημαία «ο ρυπαίνων πληρώνει». Απενοχοποιεί έτσι την καταστροφή του περιβάλλοντος από τα μονοπώλια.

* Είναι το κόμμα που έβαλε πλάτη, μαζί με άλλες αντίστοιχες δυνάμεις στην ΕΕ, για την ισχυροποίηση και οικοδόμηση αυτής της ΕΕ, αρχής γενομένης από την υπερψήφιση της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Καλλιεργεί στο λαό μοιρολατρία, αίσθημα φόβου απέναντι στην ΕΕ. Διαδίδει ψέματα ότι αντίθεση με την ΕΕ σημαίνει εθνική απομόνωση.

«ΟΧΙ» στον εθνικισμό και τη λαϊκίστικη δημαγωγία του ΛΑ.Ο.Σ.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. δημαγωγεί προκειμένου να συγκαλύψει τη στήριξη που προσφέρει στην πολιτική υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου. Προσπαθεί να αποκρύψει από τον ελληνικό λαό τις αντιδραστικές, οπισθοδρομικές θέσεις του, το ρατσισμό και τον εθνικισμό, την πολιτική της ουσιαστικής στήριξης του συστήματος, το ρόλο του ως ανάχωμα στην πραγματική λαϊκή ριζοσπαστικοποίηση. Αν και αυτοπαρουσιάζεται ως κόμμα στο χώρο των ευρωσκεπτικιστών, στηρίζει όλες τις βασικές, αντιδραστικές επιλογές της ΕΕ.

ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ! - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ

ΤΟ ΚΚΕ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ:

  • Ολων όσοι πλήττονται από την οικονομική καπιταλιστική κρίση, όλων όσοι δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται από τα δεσμά των «4 ελευθεριών» που έθεσε σε εφαρμογή η Συνθήκη του Μάαστριχτ.
  • Ολων εκείνων, που έχουν αγανακτήσει και θέλουν να καταδικάσουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
  • Ολων εκείνων, που καταλαβαίνουν την υποκρισία και τον καιροσκοπισμό του ΣΥΝ, καθώς και την προθυμία του ΛΑ.Ο.Σ. να στηρίξει την ΕΕ και την ισχυροποίηση του κεφαλαίου, με μια κούφια και ψεύτικη, δήθεν αντιαμερικανική ρητορεία.

ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ, η μάχη των ευρωεκλογών μπορεί να γίνει σταθμός για την ανασύνταξη ενός ισχυρού ενωτικού λαϊκού κινήματος, μιας ισχυρής συμμαχίας εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων.

ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ, η μάχη των ευρωεκλογών μπορεί να γίνει το εφαλτήριο κατά της δικομματικής εναλλαγής, δύναμη αφύπνισης και ετοιμότητας να μην ξεγελαστεί ο λαός ξανά, να μη χάσει άλλον πολύτιμο χρόνο, απέναντι στο ενδεχόμενο κυβερνήσεων αντιλαϊκής συνεργασίας - συμπαιγνίας.

ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ, οι ευρωεκλογές μπορούν να σημάνουν αγγελτήριο σάλπισμα ενός κινήματος ικανού να παραμερίσει τους εκβιασμούς, τους μηχανισμούς της μοιρολατρίας και απογοήτευσης, για να ανοίξει τον ελπιδοφόρο δρόμο για ρήξεις και ανατροπές προς το συμφέρον του λαού.

Η ψήφος του εργαζόμενου λαού της Ελλάδας στο ΚΚΕ:

-- Είναι ψήφος αντίστασης και προοπτικής ταυτόχρονα και ψήφος ευθύνης απέναντι στους λαούς της Ευρώπης, που χάνουν κάθε μέρα κατακτήσεις. Μπορεί να δώσει φτερά και δύναμη και στο ευρωπαϊκό κίνημα των εργαζομένων.

-- Είναι ψήφος αλληλεγγύης στους λαούς, ψήφος καταδίκης των απολύσεων σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

-- Είναι ψήφος κατά του «διαίρει και βασίλευε», της πολιτικής δημιουργίας κρατών προτεκτοράτων, του ρατσισμού και του εθνικισμού, των στρατοπέδων - γκέτο των ξένων εργατών.

-- Είναι ψήφος κατά του «προληπτικού πολέμου» και των μέτρων καταπολέμησης δήθεν της «τρομοκρατίας». Είναι η καλύτερη αλληλεγγύη κατά της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της ΕΕ σε βάρος των λαών της Αφρικής, του σχεδίου για το δήθεν «εκδημοκρατισμό» της Μέσης Ανατολής, των αντιδραστικών επιλογών κατά των λαών της Λατινικής Αμερικής, ιδιαίτερα της «κοινής θέσης της ΕΕ» κατά της Κούβας.

-- Είναι ψήφος κατά της αντικομμουνιστικής εκστρατείας και των διώξεων στα κράτη - μέλη, που αφορούν όλους τους λαούς, κατά της προσπάθειας να ξαναγραφτεί η Ιστορία υπέρ των ιμπεριαλιστών και της αντίδρασης.

Υπάρχει κι άλλη επιλογή για τους Ελληνες εργαζόμενους, για τους λαούς της Ευρώπης, τόσο στην κάλπη των ευρωεκλογών όσο και στον καθημερινό αγώνα!

-- Οι λαοί της Ευρώπης μπορούν να καταφέρουν κοινό χτύπημα στα κόμματα του ευρωμονόδρομου και του ευρωσυμβιβασμού. Είναι σημαντικό, την άλλη μέρα από τις ευρωεκλογές, η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις - κεντροδεξιές και κεντροαριστερές - να μετράνε απώλειες, να έχει δεχτεί πλήγμα η πολιτική τους. Αυτό το πλήγμα μπορεί να δοθεί με την υπερψήφιση των Κομμουνιστικών Κομμάτων και των συμμάχων τους που αντιπαλεύουν την ιμπεριαλιστική ΕΕ και τις ταξικές επιλογές της σε βάρος των εργαζομένων της Ευρώπης και εκτός αυτής.

-- Μία είναι η επιλογή: Αντίσταση - ανυπακοή - αντεπίθεση σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο. Καμιά υπακοή στο κοινοτικό δίκαιο και στις κοινοτικές αποφάσεις, γιατί είναι ταξικές, αντιλαϊκές. Καμιά εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στους ιμπεριαλιστές.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΟΣΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΗΣ ΒΑΛΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΦΡΕΝΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΕΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΦΤΩΧΑ ΛΑΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ

Με την ψήφο υπέρ του ΚΚΕ και τον αγώνα μας λέμε ένα ισχυρό ΟΧΙ:

  • Στις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στην ονομαζόμενη «ευελφάλεια».
  • Στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την προώθηση των ατομικών. Στην προώθηση του 65ωρου - 78ωρου, της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, με την ανατροπή του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας και τον κατακερματισμό του σε «ενεργό» και «ανενεργό».
  • Στην κατεδάφιση και την προώθηση της ιδιωτικοποίησης των συστημάτων Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Στην υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της δημόσιας Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας και στην επέκταση της ιδιωτικοποίησής τους.
  • Στην ιδιωτικοποίηση των Τηλεπικοινωνιών, της Ενέργειας, των Μεταφορών, άλλων στρατηγικών τομέων της οικονομίας.
  • Στη νομιμοποίηση των δουλεμπορικών γραφείων, στην ενοικίαση εργαζομένων.
  • Στη στυγνή εκμετάλλευση των οικονομικών μεταναστών.
  • Στην ολόπλευρη επίθεση στην αγροτιά και στο αγροτικό εισόδημα με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), αφού η συγκέντρωση της γης, της παραγωγής, της μεταποίησης και της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων σε μονοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους, αποτελεί στρατηγική επιλογή υπέρ του ευρωενωσιακού κεφαλαίου και κατά της μικρομεσαίας αγροτιάς.
  • Στη χρησιμοποίηση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στην αγροτική παραγωγή και στην κτηνοτροφία από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, για τη μεγιστοποίηση των κερδών τους, με σοβαρές συνέπειες σε όλη τη διατροφική αλυσίδα στο οικοσύστημα, στη δημόσια υγεία.
  • Στην ένταση της τρομοκρατίας, της κρατικής καταστολής, των αντιτρομοκρατικών νόμων για το χτύπημα του λαϊκού κινήματος.
  • Στη νέα Ευρωσυνθήκη, που απέρριψαν με την ψήφο τους και με το όνομα «Ευρωσύνταγμα» οι λαοί της Γαλλίας και της Ολλανδίας. Η ΕΕ οργανώνεται στρατιωτικά ακόμη περισσότερο σε βάρος των λαών.

Εξάλλου, ο λαός της Ιρλανδίας έδειξε με το περήφανο ΟΧΙ στην Ευρωσυνθήκη της Λισαβόνας, στο δημοψήφισμα του Ιούνη του 2008, ότι όταν ένας λαός θέλει, ΜΠΟΡΕΙ! Το ΚΚΕ χαιρέτισε από την πρώτη στιγμή τη νίκη του ιρλανδικού λαού, που παρότι έπεσαν επάνω του «θεοί και δαίμονες», αντιστάθηκε, απειθάρχησε, πέτυχε μια πρώτη μεγάλη νίκη εν ονόματι όλων των λαών των κρατών - μελών της ΕΕ.

Το ΟΧΙ στην ΕΕ συμβάλλει στην αποδυνάμωσή της, ανοίγει δρόμο για τους λαούς να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, τη λαϊκή εξουσία, τη συνεργασία με βάση τα λαϊκά συμφέροντα και όχι των μονοπωλίων, της πολιτικής του ιμπεριαλισμού στην περιοχή, ευρύτερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΙ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΙ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

* Ο ένας είναι ο δρόμος που γνωρίζουμε χρόνια τώρα και ο οποίος έχει γίνει ακόμα πιο δύσβατος την τελευταία εικοσαετία. Είναι ο δρόμος που συμφέρει μόνο το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, ο δρόμος της προσαρμογής στις επιλογές της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

* Ο άλλος είναι ο δρόμος της συγκρότησης μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας της εργατικής τάξης με τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου. Με ένα ισχυρό ΚΚΕ, ο καθημερινός αγώνας αποκτά προοπτική, τη Λαϊκή Εξουσία, την οικοδόμηση της Λαϊκής Οικονομίας.

Το ΚΚΕ προτείνει τη συγκρότηση αυτής της κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας πάνω σε ένα σύγχρονο πρόγραμμα, με στόχο τη Λαϊκή Οικονομία και Λαϊκή Εξουσία.

Στην πορεία αυτού του δρόμου, το ΚΚΕ δε θα υποστείλει ούτε στιγμή τη σημαία της πάλης, θα δραστηριοποιεί και θα κινητοποιεί τις δυνάμεις του μέσα στο μαζικό κίνημα, στο Κοινοβούλιο, στο Ευρωκοινοβούλιο, παντού και ασταμάτητα, για να έχουν και άμεσες κατακτήσεις οι εργαζόμενοι, που μειώνουν την οξύτητα των προβλημάτων, που ανακουφίζουν έστω και προσωρινά.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι δεν υπάρχει άλλη εφικτή και ρεαλιστική εναλλακτική λύση στο σύγχρονο κόσμο, στα προβλήματα που ζούμε στη χώρα μας, παρά μόνο μια Ελλάδα με Λαϊκή Οικονομία και Εξουσία, σε μια Ευρώπη της ειρήνης, της φιλίας, του σοσιαλισμού.

Η εναλλαγή στην κυβερνητική εξουσία των φιλελεύθερων με τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα παντού στην Ευρώπη έχουν οδηγήσει σε μεγαλύτερη εκμετάλλευση και καταπίεση τους λαούς. Την ίδια περίοδο, οι κεντροαριστερές κυβερνήσεις συνεργασίας με τη συμμετοχή δυνάμεων του ονομαζόμενου «Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς», σε μεγάλες χώρες της ΕΕ (Γαλλία, Ιταλία ), όχι μόνο έχουν αποτύχει παταγωδώς να ανακουφίσουν έστω και στο ελάχιστο τα λαϊκά στρώματα των χωρών τους, αλλά αντίθετα έχουν οξύνει τα προβλήματα,, έχουν οδηγήσει στην προώθηση των καπιταλιστικών ευρωενωσιακών μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Οδήγησαν στον αφοπλισμό του εργατικού κινήματος, σε διάλυση ή μετάλλαξη των κομμουνιστικών κομμάτων, σε συρρίκνωση της επιρροής και της δύναμής τους μέσα στα εργατικά λαϊκά στρώματα μεγάλων χωρών, σε ένταση της αντικομμουνιστικής και αντισοσιαλιστικής εκστρατείας της ΕΕ.

Εχουν ηττηθεί κατά κράτος, σε όλες αυτές τις χώρες, οι θεωρίες περί «κοινωνικού κράτους», περί μιας κεντροαριστερής προοδευτικής διαχείρισης, περί μιας ΕΕ των λαών και των κινημάτων, όπου προπαγανδίζουν την ουτοπία ότι «ο άνθρωπος θα είναι πάνω από τα κέρδη», καλλιεργώντας επιπλέον αυταπάτες.

ΟΙ ΛΑΟΙ - ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΝ - ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑΥΜΑΤΑ!

Ο δρόμος της αντίστασης, της ανυπακοής, της απειθαρχίας, της ρήξης, της διεθνιστικής δράσης και αλληλεγγύης είναι ο ρεαλιστικός και ελπιδοφόρος για τους λαούς δρόμος.

Αυτός είναι και ο μόνος δρόμος για την Ευρώπη των εργαζομένων, της ισότιμης συνεργασίας, για να κερδίσει έδαφος και να επιβληθεί το δικαίωμα του κάθε λαού να αποφασίζει για το κοινωνικοοικονομικό και πολιτικό σύστημα στον τόπο του, για το δρόμο εξέλιξης που ο ίδιος επιλέγει να ακολουθήσει.

Αυτή θα είναι η συμβολή του ελληνικού λαού, όπως και κάθε λαού σε κάθε χώρα, για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε βάρος του ιμπεριαλισμού, της φτώχειας και της καταπίεσης, σε βάρος των δυνάμεων του πολέμου και της εκμετάλλευσης.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ:

  • Διαθέτει ικανοποιητικό επίπεδο συγκέντρωσης της παραγωγής, των μέσων παραγωγής, του εμπορικού δικτύου και ορισμένο επίπεδο ανάπτυξης σύγχρονης τεχνολογίας.
  • Διαθέτει έμπειρο και πολυάριθμο εργατικό δυναμικό, με βελτιωμένο μορφωτικό επίπεδο και εξειδίκευση σε σύγκριση με το παρελθόν, καθώς και πολυάριθμο επιστημονικό δυναμικό.
  • Διαθέτει αξιόλογες πλουτοπαραγωγικές πηγές, σημαντικά αποθέματα ορυκτού πλούτου, που είναι σημαντικό πλεονέκτημα για την παραγωγή βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων.
  • Εχει το μεγάλο πλεονέκτημα, να μπορεί να εξασφαλίζει επάρκεια στα είδη διατροφής για τις λαϊκές ανάγκες, αλλά και για το εξωτερικό εμπόριο.
  • Διαθέτει δυνατότητες για παραγωγή σύγχρονων προϊόντων, μηχανών, εργαλείων και συσκευών.

Είναι ρεαλιστική η πρόταση του ΚΚΕ για κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής στους τομείς της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, του ορυκτού πλούτου, των ορυχείων, της βιομηχανίας, των μεταφορών, της ύδρευσης, του τραπεζικού συστήματος, του εξωτερικού εμπορίου, της λαϊκής στέγης, της έρευνας και δημοκρατικής πληροφόρησης κ.ά. Απαιτείται αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό, ενιαίο, δωρεάν σύστημα Εκπαίδευσης, Υγείας, Πρόνοιας, Ασφάλισης.

Χρειάζεται ο παραγωγικός συνεταιρισμός της μικρομεσαίας αγροτιάς, των μικρών επιχειρηματιών σε κλάδους που η συγκέντρωση είναι μικρή. Τόσο ο κοινωνικοποιημένος, όσο και ο συνεταιριστικός τομέας της λαϊκής οικονομίας πρέπει να ενταχθεί σε έναν κεντρικό πανεθνικό οικονομικό μηχανισμό σχεδιασμού και διεύθυνσης, ταυτόχρονα με τον εργατικό και λαϊκό έλεγχο στη διεύθυνση της κάθε παραγωγικής μονάδας και υπηρεσίας, σε κάθε όργανο διοίκησης.

Η Λαϊκή Εξουσία προωθεί διακρατικές - εμπορικές συμφωνίες και συναλλαγές, συμφωνίες για αξιοποίηση τεχνογνωσίας, με βάση το αμοιβαίο όφελος και συμφέρον. Μια τέτοια προοπτική προϋποθέτει ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Η Λαϊκή Εξουσία θα έχει να αντιμετωπίσει την εσωτερική και διεθνή αντίδραση, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τις αντιλαϊκές συμφωνίες που έχουν υπογράψει οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις. Αντιπαλεύουμε τις επικίνδυνες θέσεις όλων εκείνων, που, για πολιτικούς και άλλους λόγους, είτε από φόβο, καλλιεργούν την άποψη ότι δήθεν η λαϊκή εξουσία στην Ελλάδα θα είναι μόνη ή δε θα είναι σε θέση να χειριστεί τις υποθέσεις του ελληνικού λαού, να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα του αύριο.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΛΑΟ - ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ.

ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ. ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΠΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ, ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ. ΑΥΤΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΩΝ.

Ολα αυτά τα χρόνια, δράσαμε από κοινού με άλλα Κομμουνιστικά, Εργατικά Κόμματα, με αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις, στην Ευρώπη, διατηρώντας η κάθε πλευρά τις ιδιαίτερες απόψεις της. Διοργανώθηκαν πολλές συναντήσεις για την Ευρωσυνθήκη, τα δημοκρατικά δικαιώματα, την εκπαίδευση, το εργατικό κίνημα και τις διεκδικήσεις του, τη νεολαία, την ειρήνη.

Διαδηλώσαμε πολλές φορές μαζί στην Αθήνα, στη Λισαβόνα, στην Πράγα, στις Βρυξέλλες, στη Μαδρίτη, στη Ρώμη, στο Δουβλίνο, στη Σόφια, στο Ταλίν, στη Λευκωσία, στην Κωνσταντινούπολη, στη Βουδαπέστη, στη Γένοβα, σε άλλα μέρη του κόσμου.

Αναδείξαμε στο Ευρωκοινοβούλιο όλα τα προβλήματα που απασχολούν το λαό της χώρας μας, τους λαούς της Ευρώπης, των άλλων ηπείρων. Αποκαλύψαμε την αντιλαϊκή πολιτική και τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς της ΕΕ. Γίναμε η φωνή Εργατικών Κομμάτων και προοδευτικών κινημάτων που δεν εκπροσωπούνταν μέχρι σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο. Σε συνεργασία με άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις στην Ευρώπη τροφοδοτήσαμε το ρεύμα των εργατικών και λαϊκών αγώνων, ενάντια στο συμβιβασμό, στη χειραγώγηση, στη διαφθορά, στην αλλοτρίωση και εξαγορά συνειδήσεων.

Με την παραπέρα ισχυροποίηση των κομμουνιστικών, ριζοσπαστικών, γνήσια αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη θα πνεύσει νέος άνεμος αισιοδοξίας, αναζωογόνησης του επαναστατικού κινήματος, για τη χειραφέτηση των λαϊκών κινημάτων και το άνοιγμα του δρόμου για ριζικές κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές.

ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΚΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΠΗΣ ΑΓΩΝΑΣ

*Να παρθούν ριζοσπαστικά μέτρα για φτωχούς και ανέργους, να χαριστούν χρέη. Τους δανειολήπτες και καταθέτες να καλύψει το κράτος.

*Αμεσα να δοθούν γενναίες αυξήσεις για να ανέβει η αγοραστική ικανότητα των εργαζομένων. Πρόγραμμα λαϊκής στέγης, αυξήσεις των συντάξεων. Αφορολόγητο όριο 30.000 ευρώ ανά οικογένεια (συν 5.000 για κάθε παιδί). Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με 45%.

*Μείωση των τιμολογίων οικιακής κατανάλωσης στις πρώην ΔΕΚΟ.

*Για να μειωθεί η ανεργία, να γίνουν δημόσιες επενδύσεις με αναπροσανατολισμό του Δ' ΚΠΣ και να γίνουν δημόσια κοινωνικά έργα, όπως παιδικοί σταθμοί, έργα αντισεισμικής θωράκισης, αποχέτευσης και αντιπλημμυρικά, διαχείρισης νερού, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις μονάδες και υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας.

*Επίδομα θέρμανσης, αλλά και κατάργηση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, αφού αυτοί οι έμμεσοι φόροι αποτελούν το 60% της σημερινής λιανικής τιμής του και συνεπώς συνιστούν μια τεράστια φοροεπιβάρυνση των καταναλωτών, που πρέπει να καταργηθεί, για να ανακουφιστούν τα λαϊκά στρώματα.

*Κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης για τους αγρότες.

*Κατάργηση του ΦΠΑ σε μια σειρά κατηγορίες βασικών ειδών πλατιάς κατανάλωσης, όπως σε είδη διατροφής, Εκπαίδευσης και Υγείας, φαρμάκων, καθώς και σε άλλα είδη πλατιάς κατανάλωσης. Κατάργηση όλων των πληρωμών και των εισφορών στο δημόσιο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας.

*Κατάργηση των διοδίων όλων των τύπων οχημάτων.

Οι απώλειες που θα επέλθουν στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού από αυτά τα μέτρα, μπορούν να καλυφθούν από την αύξηση των συντελεστών φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων, από την επιβολή έμμεσης φορολογίας στα ναυτιλιακά καύσιμα, από την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ για τα είδη πολυτέλειας και πλουτισμού, από την αύξηση της φορολογίας της μεγάλης κινητής και ακίνητης περιουσίας.

ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΚΚΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:

ΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΤΩΝ ΕΒΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ - ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ - ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ

  • Στην πλήρη και σταθερή καθολική εργασία. Καθιέρωση καθολικού 35ωρου - 5ήμερου - 7ωρου. Με αυξήσεις μισθών και συντάξεων, ώστε τα εισοδήματα των εργαζομένων Ελλήνων και αλλοδαπών εργατών και εργατριών και των οικογενειών τους να υπολογίζονται με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και όχι με βάση τους στόχους της καπιταλιστικής ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας.
  • Στην πλήρη και σταθερή απασχόληση των γυναικών, των νέων, μετά το πέρας των σπουδών, με πλήρη αντιστοίχιση πτυχίου - ανάλογου επαγγελματικού δικαιώματος. Σε μια εξειδικευμένη πολιτική επιπλέον προστασίας και θετικών μέτρων κατά φύλο και ηλικία, καθώς γυναίκες και νέοι έχουν δεχτεί ακόμα πιο ισχυρά πλήγματα τα τελευταία χρόνια.
  • Στα ολοκληρωμένα μέτρα προστασίας των ανέργων, στην πολιτική εξασφάλισης εργασίας για όλους και όλες. Στα επιδόματα ίσου ύψους με τις πραγματικές ανάγκες για όσο διάστημα είναι άνεργοι. Πλήρη δικαιώματα για δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, να μη χάνονται ένσημα κατά τη διάρκεια της ανεργίας.
  • Στα δημόσια κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού, στους δωρεάν κρατικούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες προσχολικής αγωγής και στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και νηπίων.
  • Στην εκπαιδευτική διαπαιδαγώγηση για την ισοτιμία των δύο φύλων. Στα μέτρα και τις προσπάθειες να γίνει υπόθεση και των δύο φύλων η πάλη για βελτίωση της ζωής της οικογένειας και για κατάργηση των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών.
  • Στον εκδημοκρατισμό της πληροφόρησης.
  • Στα δικαιώματα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιούνται ή ιδιωτικοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

ΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ - ΕΜΠΟΡΩΝ

  • Στήριξη των αιτημάτων των ΕΒΕ, για τη φορολόγηση, την κρατική χρηματοδότηση των υποδομών, δηλαδή βιοτεχνικών πάρκων, όπου βιοτέχνες θα ασκούν τη δραστηριότητά τους, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στο περιβάλλον, στις κατοικημένες περιοχές.
  • Ενιαίο 48ωρο εβδομαδιαίο ωράριο, με Κυριακή αργία, 3 απογεύματα κλειστά για όλα τα καταστήματα, μεγάλα και μικρά, υποχρεωτικό για όλα.

ΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ

  • Στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης με τη δημιουργία του παραγωγικού συνεταιρισμού υπέρ του μικρομεσαίου αγρότη και γενικότερα του λαού.
  • Αγροτική παραγωγή που εξυπηρετεί πρώτα από όλα την εγχώρια διατροφική αυτάρκεια, δίνοντας προτεραιότητα στα κτηνοτροφικά προϊόντα, με φθηνά και υγιεινά προϊόντα. Αγροτική παραγωγή που θα υπηρετεί, επίσης, την κάλυψη της βιομηχανικής παραγωγής με εγχώριες αγροτικές ύλες, θα προστατεύει το περιβάλλον.
  • Ο προγραμματισμός της Λαϊκής Οικονομίας αποτελεί προϋπόθεση για τη σύνδεση αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής, για τη μορφωτική, υγειονομική και πολιτιστική άνοδο της ζωής στην ύπαιθρο.

ΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Το ΚΚΕ παλεύει μαζί με τους μετανάστες ενάντια στην αντιδραστική αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων των κρατών - μελών και ταυτόχρονα διεκδικεί:

  • Απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης και ανανέωσης των αδειών παραμονής και εργασίας.
  • Κατοχύρωση του δικαιώματος στη δημόσια δωρεάν μόρφωση, κλπ., πλήρη μισθολογικά και κοινωνικά δικαιώματα.
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα και αναγνώριση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

  • Στη μείωση του ορίου συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες και 5 χρόνια λιγότερα για όσους δουλεύουν στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Το αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό, ενιαίο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας που να παρέχει δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα λαϊκά στρώματα, ξεκινώντας από την πρόληψη, τη δημόσια Υγεία, τον οικογενειακό προγραμματισμό, την Ψυχική Υγεία, την Υγεία και Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Συνολικά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Ψυχικής Υγείας στα αστικά κέντρα και στην ύπαιθρο ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές, έως την τριτοβάθμια περίθαλψη και το πανελλαδικά αναπτυγμένο, σύγχρονα εξοπλισμένο ΕΚΑΒ.
  • Να παρθούν αυστηρά μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στους τόπους δουλειάς, με δημιουργία κρατικού Σώματος Γιατρών Εργασίας και Τεχνικών Ασφάλειας στο δημόσιο σύστημα Υγείας, με συμμετοχή και έλεγχο των εργαζομένων για την πρόληψη ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών με ιδιαίτερη φροντίδα για τις εργαζόμενες γυναίκες. Καθιέρωση εργοδοτικού ασφαλίστρου για τον επαγγελματικό κίνδυνο.
  • Ιδιαίτερες υπηρεσίες και παροχές μέσα στο δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, για τις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, για την προστασία της μητρότητας, των εγκύων και των νέων μητέρων, τη βρεφική - παιδική ηλικία.
  • Κρατική φροντίδα και παροχή ανάλογων σύγχρονων δωρεάν υπηρεσιών για τα ΑμΕΑ και τις οικογένειές τους. Αντίστοιχα για τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες και τους παραβατικούς ανήλικους.
  • Ειδικά κρατικά κονδύλια στην έρευνα για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών όπως το Εϊτζ, ο καρκίνος, ο διαβήτης, οι καρδιοπάθειες, μυοσκελετικές, ψυχιατρικές και άλλες παθήσεις που έχουν αυξηθεί.
  • Υποχρεωτικοί και δωρεάν εμβολιασμοί σε όσους τους χρειάζονται και γενικά ανάπτυξη της προληπτικής ιατρικής με ιδιαίτερο προσανατολισμό στους μετανάστες και τις οικογένειές τους.
  • Ολο το προσωπικό στο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας να είναι μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με αξιοπρεπείς μισθούς, συνθήκες εργασίας και επιστημονικής εξέλιξης. Οι σημερινοί ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί να απορροφηθούν από το δημόσιο σύστημα Υγείας.
  • Η προστασία της δημόσιας Υγείας να συνδεθεί με αντίστοιχες δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες και δράσεις για την προστασία της υγείας και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς, την προστασία των μεταναστών και προσφύγων στα κέντρα υποδοχής, αλλά και της εγκατάστασης ή τυχόν κράτησής τους, την προστασία του περιβάλλοντος, την υγιεινή των τροφίμων, των κατοικιών αλλά και των φυλακών, την πρόληψη και καταπολέμηση των ναρκωτικών, της εγκληματικότητας. Ολες οι δραστηριότητες είναι ευθύνη του κράτους, χρειάζεται εξειδίκευση στην περιφέρεια και κατά φύλο - ηλικία.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

  • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα, βασισμένο στο ενιαίο 12χρονο σχολείο γενικής εκπαίδευσης για όλους, χωρίς τις ταξικές και φυλετικές διακρίσεις, που θα καλλιεργεί αρμονικά όλες τις πλευρές της ανθρώπινης προσωπικότητας, θα προσφέρει γενική επιστημονική γνώση της φύσης και της κοινωνίας.
  • Ιδρυση δωρεάν δημόσιων μεταλυκειακών επαγγελματικών σχολών που θα λειτουργούν ως πηγή γνώσης, εφοδίων για τη νεολαία και όχι ως πηγή κερδών και υποταγής στους επιχειρηματίες.
  • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν ενιαίο σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης, χωρίς ταξικούς φραγμούς και αντιεπιστημονικούς διαχωρισμούς των σπουδών σε κύκλους και των ιδρυμάτων σε κατηγορίες. Να διαμορφώνει επιστήμονες, με υψηλή μόρφωση, επιστημονική ειδίκευση και επαγγελματική ικανότητα. Σύνδεση του πτυχίου με το δικαίωμα στην εργασία.
  • Ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας, για παραγωγή νέας γνώσης και εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

  • Οργάνωση της λαϊκής πάλης ενάντια στις διεθνείς συμφωνίες, στη δήθεν «πράσινη περιβαλλοντική πολιτική» της ΕΕ, στους θεσμούς και τους νόμους που στην ουσία καταστρέφουν το περιβάλλον και στην πολιτική που προστατεύει τη μεγάλη ατομική ιδιοκτησία στη γη, στις πλουτοπαραγωγικές πηγές, στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής.
  • Στο επίκεντρο πάλης του ΚΚΕ βρίσκονται οι πάσης φύσεως καταστροφές που έχει υποστεί το περιβάλλον και οι συνέπειες από αυτές στα λαϊκά στρώματα: Τα μολυσμένα νερά του Ασωπού, των άλλων ποταμών, λιμνών και θαλασσών. Τα καμένα δάση σε όλη την Αττική, στις άλλες περιοχές της χώρας. Οι κατεστραμμένοι αγρότες σε Ηλεία, Μεσσηνία, Εύβοια και όχι μόνο μετά από τις μεγάλες πυρκαγιές. Το υπερβεβαρημένο περιβαλλοντικά Θριάσιο Πεδίο. Η βλαβερή για τη δημόσια υγεία ατμόσφαιρα στην Αθήνα, σε άλλα αστικά κέντρα, όπου έχει εξαφανιστεί κάθε υποψία πράσινου πνεύμονα. Ο αποκλεισμός της λαϊκής οικογένειας από τις παραλίες σε αστικά κέντρα και νησιά.
  • Οι πόλεμοι των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους, των διαφόρων ενώσεων και των συμμαχιών τους είναι τα μεγαλύτερα εγκλήματα, γιατί καταστρέφουν την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Το ίδιο συμβαίνει με τις διοξίνες, τη μείξη καρκινογόνων ουσιών με βρώσιμες ουσίες, για τα οποία ευθύνονται οι βιομηχανίες τροφίμων, που αποκομίζουν αμύθητα πλούτη. Ρύποι και απορρίμματα γίνονται εμπορεύματα με σκοπό το κέρδος.
  • Η διεκδίκηση πόρων για ανακύκλωση, για φίλτρα και άλλα τεχνικά μέτρα στις βιομηχανίες, για αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά έργα.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ

  • Στήριξη και ανάπτυξη της λαϊκής ερασιτεχνικής δημιουργίας και διάχυσή της σε όλο τον ελληνικό λαό. Αποτελεί όπλο απέναντι στη διαβρωτική ιμπεριαλιστική ιδεολογία, στην κουλτούρα της αλλοτρίωσης, αποχαύνωσης και χειραγώγησης. Είναι δύναμη διαμόρφωσης στάσης αντίστασης και αντεπίθεσης, σε όλα τα μέτωπα της ζωής και της δράσης.
  • Αντιμετώπιση των προβλημάτων των καλλιτεχνών. Αξιοπρεπή διαβίωση και ευνοϊκές συνθήκες δημιουργικής ενασχόλησης με την Τέχνη.
  • Τα κέντρα και οι θεσμοί παραγωγής Τέχνης - Πολιτισμού να περάσουν στα χέρια της κοινωνίας και η χρηματοδότησή τους να γίνεται από δημόσιους πόρους.
  • Η πολιτιστική κληρονομιά και η λαϊκή παράδοση, ο λαϊκός πολιτισμός και η γλώσσα μας είναι τμήμα της Ιστορίας και της συνείδησης του λαού. Ως τέτοια διεκδικούμε την ανάδειξή τους και όχι ως στοιχεία στην υπηρεσία αύξησης των κερδών.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ - ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ - ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  • Η αμυντική ικανότητα να στηριχτεί στο λαό και στη νεολαία, στα στρατευμένα παιδιά, στους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που δεν ανέχονται την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.
  • Καμιά συμμετοχή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στους στρατούς κατοχής. Λέμε ΟΧΙ στο μισθοφορικό στρατό.
  • Αντίσταση και πάλη κατά της Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας, κατά του Ευρωστρατού. Επιστροφή όλων των ελληνικών Σωμάτων που χρησιμοποιούνται στους ιμπεριαλιστικούς στρατούς στα Βαλκάνια, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και αλλού.
  • Κατάργηση των ξένων βάσεων στη χώρα μας, πρώτα απ' όλα της Σούδας.
  • Κύπρος ενιαία, ανεξάρτητη. Χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, ομόσπονδη, δικοινοτική, διζωνική, κοινή πατρίδα των Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες.

Αλληλεγγύη και αγώνας κοινός με τον κυπριακό, τον παλαιστινιακό, τον ιρακινό και αφγανικό λαό. Αλληλεγγύη στους λαούς της Βαλκανικής, στους λαούς των χωρών όπου απαγορεύεται ή παρεμποδίζεται η δράση των Κομμουνιστικών Κομμάτων και Νεολαιών. Στο πλευρό του τουρκικού λαού, των Κούρδων, στο πλευρό όσων υποφέρουν. Αλληλεγγύη με τους λαούς της Κούβας, της Βενεζουέλας, της Βολιβίας, της Βόρειας Κορέας. Στο πλευρό των κομμουνιστών, όλων των προοδευτικών ανθρώπων που διώκονται.

Η ΕΕ ΠΙΟ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ - ΦΙΛΟΛΑΙΚΗ ΟΧΙ!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΕ - ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ.

ΜΑΣ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ! ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ, ΓΙΑ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ! ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!

ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ 2009 ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ!

29 Μάρτη 2009

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδικάστε τους πολιτικά (2009-05-07 00:00:00.0)
Να είναι σταθμός για το σάλπισμα της Αντεπίθεσης (2009-05-03 00:00:00.0)
Ψήφος στο ΚΚΕ - επίδειξη λαϊκής πυγμής (2009-04-30 00:00:00.0)
Στα κόκκινα σήμερα η Θεσσαλονίκη (2009-04-09 00:00:00.0)
Για τις ευρωεκλογές του Ιούνη του 2009 (2008-07-06 00:00:00.0)
Αποκαλυπτικά τα συγκριτικά στοιχεία (1999-06-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ