Τρίτη 31 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΑΓΑ.-- Τον ερχόμενο Οκτώβρη θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στην Τσεχία όπως αποφάσισαν από κοινού τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα της χώρας, οι Σοσιαλδημοκράτες και Δημοκράτες Πολιτών, του παραιτηθέντα πρωθυπουργού Μίρεκ Τοπολάνεκ, του οποίου ο τρικομματικός κυβερνητικός συνασπισμός δεν κατάφερε την περασμένη βδομάδα να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την Κάτω Βουλή.

ΡΩΜΗ.-- Ο «Λαός της Ελευθερίας» είναι το νέο λεγόμενο κεντροδεξιό κόμμα της Ιταλίας μετά την επικύρωση της ένωσης του «Forza Italia» του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι και της «Εθνικής Συμμαχίας» του Τζιανφράνκο Φίνι, με ηγέτη - όπως αποφασίστηκε διά βοής την Κυριακή - τον Μπερλουσκόνι. Ωστόσο, η «Λέγκα του Βορρά» που αποτελεί τον τρίτο κυβερνητικό εταίρο, δε συμφώνησε να ενταχθεί στο νέο αυτό κόμμα.

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.-- Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών, Γκόρντον Μπάιναϊ, διορίστηκε εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας μετά τη σύμφωνη γνώμη του αντιπολιτευόμενου κόμματος των «Ελεύθερων Δημοκρατών». Ο ίδιος έσπευσε να υποστηρίξει πως στην κυβέρνησή του θα συμμετάσχουν ικανοί υπουργοί απ' όλες τις πλευρές της πολιτικής ζωής, ενώ προειδοποίησε πως η εφαρμογή του προγράμματός του «θα πονέσει, θα απαιτήσει θυσίες από πολλούς... θα επηρεάσει κάθε οικογένεια και κάθε Ούγγρο, αλλά θα έχει αποτελέσματα»...

ΜΙΝΣΚ.-- Στενότερες σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι έτοιμη να αναπτύξει η Λευκορωσία, σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις του προέδρου της χώρας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Ισπανό υπουργό Εξωτερικών, Μιγκέλ Μορατίνος, στο Μινσκ. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες εβδομάδες μετά την απόφαση της ΕΕ να παρατείνει την αναστολή των κυρώσεων για άλλους 9 μήνες σε ό,τι αφορά τα ταξίδια του Λουκασένκο και άλλων αξιωματούχων.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Οκτώ άτομα σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ την Κυριακή σε οίκο ευγηρίας στην πόλη Κάρθεϊτζ, της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ.

ΜΙΝΕΑΠΟΛΙΣ.-- Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν εξαιτίας της υπερχείλισης του Κόκκινου Ποταμού στη Βόρεια Ντακότα των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα νερά του ποταμού βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και 112 χρόνια, ενώ έσπασαν τα αντιπλημμυρικά έργα και η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Τζάνετ Ναπολιτάνο, προειδοποίησε ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι μπορεί να χρειαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ορκίστηκε Πρόεδρος ο Λουκασένκο (2020-09-24 00:00:00.0)
Επιχειρεί από θύτης να παρουσιαστεί ως θύμα (2015-08-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-08-02 00:00:00.0)
Ομολόγησαν τρεις συλληφθέντες (2011-04-14 00:00:00.0)
Κοινός υποψήφιος της αντιπολίτευσης (2001-07-24 00:00:00.0)
Σύσφιξη των σχέσεων (2000-09-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ