Τρίτη 7 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΕΣ
Απέσπασαν σημαντικές αυξήσεις στη νέα Σύμβαση

Από 7,6% μέχρι 9,7% η ποσοστιαία αύξηση. Το μεροκάματο φτάνει μέχρι και τα 85 ευρώ

Συσπειρωμένοι στα ταξικά τους Συνδικάτα, οι εργατοτεχνίτες της Ζώνης αποσπούν σημαντικές κατακτήσεις στη μάχη των Συμβάσεων
Συσπειρωμένοι στα ταξικά τους Συνδικάτα, οι εργατοτεχνίτες της Ζώνης αποσπούν σημαντικές κατακτήσεις στη μάχη των Συμβάσεων
Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στο μεροκάματο που ξεκινάνε από 7,6% και φτάνουν στο ποσοστό του 9,7%, ανάλογα με την ειδικότητα, απέσπασε ο κλάδος των αμμοβολιστών, καθαριστών, βαφέων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και συνολικά του Πειραιά.

Οι εργάτες αυτών των ειδικοτήτων συσπειρωμένοι στην εργατική τους οργάνωση, την Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών, ενταγμένη στη δύναμη του ΠΑΜΕ, επί δέκα μέρες, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική και διαμηνύοντας ότι δε θα δεχτούν να φορτώσουν στις πλάτες τους την καπιταλιστική κρίση, έδωσαν έναν απεργιακό αγώνα, καλά οργανωμένο και προγραμματισμένο μέσα από συλλογικές διαδικασίες, που είχε ως αποτέλεσμα να αναγκάσει την εργοδοτική Ενωση σε οπισθοχώρηση και να αποδεχτεί τα δίκαια αιτήματά τους.

Συγκεκριμένα, το μεροκάματο στις ειδικότητες των αμμοβολιστών, βαφέων, υδροβολιστών και στοκαδόρων διαμορφώνεται στα 85 ευρώ από 79 ευρώ που ήταν πριν, δηλαδή καταγράφεται αύξηση 7,6%.

Στις ειδικότητες των καθαριστών, σφυροκοπανιστών, χειριστών δοχείων πίεσης το μεροκάματο διαμορφώνεται στα 77,5 ευρώ από 71,5 που ήταν πριν, δηλαδή ποσοστό αύξησης 8,4%. Στους βοηθούς που μπαίνουν για πρώτη φορά στη δουλειά, από 62 ευρώ που ήταν το μεροκάματο διαμορφώνεται στα 68 ευρώ, που σημαίνει αύξηση 9,7%.

Χτες το μεσημέρι, έγινε ιδιαίτερα μαζική γενική συνέλευση του κλάδου στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, όπου οι εργάτες συμφώνησαν μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, στην υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης. Να σημειωθεί ότι ο κλάδος έχει κατακτήσει το 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο εδώ και χρόνια στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, το οποίο πέρσι μετά από πολυήμερες κινητοποιήσεις επεκτάθηκε και στις επιχειρήσεις εκτός Ζώνης και όπως διαμήνυσαν οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού.

Με αποφασιστικότητα και οι μεταλλεργάτες του Πειραιά δίνουν τον απεργιακό τους αγώνα για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να ικανοποιεί τις ανάγκες τους και με αυξήσεις στο μεροκάματο που φτάνουν το 12%. Παρά την αδιαλλαξία της εργοδοτικής Ενωσης, οι μεταλλεργάτες συσπειρωμένοι στο ταξικό Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά έχουν αναγκάσει πάνω από 50 επιχειρήσεις του κλάδου να υπογράψουν ότι αποδέχονται να εφαρμόσουν το διεκδικητικό πλαίσιο της Σύμβασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ