Τρίτη 7 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΥΓΕΙΑ
Αναβρασμός σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

Διαδοχικές στάσεις εργασίας και απεργίες, με αιχμή τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και τεχνικό εξοπλισμό

Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ
Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ
Σε αναβρασμό βρίσκονται τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και οι μονάδες Πρόνοιας λόγω των τρομακτικών ελλείψεων προσωπικού, ενώ δεν υλοποιήθηκαν ακόμα ούτε και αυτές οι στοιχειώδεις βελτιώσεις και ρυθμίσεις του 3754/2009 για το ιατρικό μισθολόγιο. Επιπλέον, μένουν απλήρωτες οι εφημερίες των γιατρών μέχρι το τέλος του Γενάρη του 2009.

Σήμερα οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ κάνουν πανελλαδική απεργία, συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως, στις 10 π.μ., και πορεία στο υπουργείο Υγείας. Ζητούν άμεσες προσλήψεις, με κατεπείγουσες διαδικασίες, την επιτάχυνση της αγοράς 200 ασθενοφόρων, 20 κινητών μονάδων και πέντε μονάδων νεογνών.

Χτες οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του «Ασκληπιείου» της Βούλας έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του νοσοκομείου Ηρ. Καράγιωργα, ζητώντας προσλήψεις προσωπικού ιδιαίτερα στα χειρουργεία, όπου παραβιάζονται όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Οι γιατροί ζητούν την πληρωμή των εφημεριών και τη χορήγηση του ρεπό μετά απο ενεργό εφημερία. Οι γιατροί θα κάνουν στάσεις εργασίας (8-11 π.μ.) την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάσεις εργασίας (8-11 π.μ.) αύριο και την Παρασκευή.

Στάσεις εργασίας (7-10 π.μ.) ξεκινούν από σήμερα μέχρι την Πέμπτη και οι εργαζόμενοι στο Λαϊκό νοσοκομείο, με αίτημα την πρόσληψη προσωπικού για να λειτουργήσουν τα οχτώ κλειστά κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς και μισθολογικά αιτήματα. Στάση εργασίας (10 π.μ. - 2 μ.μ.) κάνουν σήμερα και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», καθώς οι τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού έχουν απαξιώσει ολόκληρες υπηρεσίες, ενώ έγιναν και μεγάλες περικοπές στον προϋπολογισμό.

Στάση εργασίας (1 μ.μ. - πέρας ωραρίου) την Πέμπτη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το πρωί πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι και του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη. Απαιτούν άμεση έγκριση των νέων θέσεων εργασίας, ανθρώπινα ωράρια, αξιοπρεπείς αμοιβές.

Στο Διδυμότειχο

Να κάνουν δική τους υπόθεση τα προβλήματα του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και των Κέντρων Υγείας Ορεστιάδας και Δικαίων και να διεκδικήσουν την άμεση κάλυψη όλων των αναγκών σε ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό καλεί, με ανακοίνωσή της, τους μαζικούς φορείς της περιοχής η Αχτιδική Επιτροπή Βόρειου Εβρου του ΚΚΕ. Το νοσοκομείο εξυπηρετεί τους κατοίκους όλου του Βόρειου Εβρου, αλλά δέχεται και πολλούς οικονομικούς μετανάστες. Διαθέτει μόνο 113 κρεβάτια και λειτουργεί με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Σήμερα στις 11 το πρωί, αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ θα συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου και τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ