Τρίτη 7 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αντιδραστικές θέσεις για εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία

Τα λαϊκά στρώματα και η νεολαία να απορρίψουν και να αντιπαλέψουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ που συμβάλλει στην προσπάθεια της ΝΔ να αναπροσαρμόσει την Παιδεία στις ανάγκες της πλουτοκρατίας. Τα παραπάνω τονίζει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή την προχτεσινή ομιλία του Γ. Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, στο σχόλιο υπογραμμίζεται: «Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να παρουσιάσει ως νέα την παλιά αντιδραστική πρότασή του για το "εθνικό απολυτήριο", η οποία είχε ξεσηκώσει ενάντιά της μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις όταν την περίοδο '97-'98 το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση επιχείρησε να υλοποιήσει.

Είναι μια πρόταση που διαμορφώνει εκείνο το σχολείο και το Λύκειο που έχουν κύρια αποστολή τον αποκλεισμό από τη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων. Το ΠΑΣΟΚ προβάλλει σήμερα το σύνθημα της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας. Ας εξηγήσει: Γιατί στην 8ετία της διακυβέρνησής του συνέχισαν να αδειάζουν οι τσέπες της λαϊκής οικογένειας για να σπουδάζει τα παιδιά της; Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν έχει μόνο μεγάλες ευθύνες γιατί ως κυβέρνηση έχει συμβάλει στη μετατροπή της εκπαίδευσης σε ένα ακριβό και υποβαθμισμένο εμπόρευμα για τη λαϊκή οικογένεια. Εχει ευθύνες και γιατί από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμβάλλει με τις θέσεις και την πολιτική του στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να αναπροσαρμόσει τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ και συνολικά την εκπαίδευση στις ανάγκες της πλουτοκρατίας, στην εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ.

Η εργατική - λαϊκή οικογένεια, οι εκπαιδευτικοί, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, ένα δρόμο έχουν: Να απορρίψουν και να αντιπαλέψουν αυτήν την πολιτική. Καμία επιχειρηματική δράση στην παιδεία. Ενιαίο δωδεκάχρονο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο, ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, στο πλαίσιο της λαϊκής εξουσίας, λαϊκής οικονομίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ