Τρίτη 7 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αμεση ανέγερση του 10ου Λυκείου Περιστερίου

Την άμεση ανέγερση του σχολικού κτιρίου του 10ου ΕΛ Περιστερίου διεκδίκησαν χτες το μεσημέρι μαθητές, γονείς των 10ου και 7ου ΕΛ, 10ου και 11ου Γυμνασίων, 17ου και 40ού Δημοτικών Σχολείων και εκπαιδευτικοί της περιοχής, οι οποίοι, παρά τη δυνατή βροχή, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μαρίνου Αντύπα. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί διαμαρτυρόμενοι για τον 14ετή εμπαιγμό από τους αρμόδιους φορείς, απαίτησαν «να μπει τέλος στο αίσχος των λυόμενων και της παράγκας, να τελειώσει το χώρισμα του νοβοπάν και της γυψοσανίδας, να ανοίξει ο δρόμος και να φτιάξει το κράτος σχολικό κτίριο σύγχρονο, ασφαλές, με όλους τους αναγκαίους χώρους και εξοπλισμό».

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για 9,5 στρέμματα που από το 2001 έχουν απαλλοτριωθεί και είναι ιδιοκτησία του ΟΣΚ και το ΥΠΕΧΩΔΕ δε χαρακτηρίζει το χώρο σχολικό. Επίσης, η δημοτική αρχή Περιστερίου, δεν υλοποιεί ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για σύσσωμη διαμαρτυρία στο ΥΠΕΧΩΔΕ μαζί με τη σχολική κοινότητα, δεν τις υλοποιεί.

Η σχολική κοινότητα απαιτεί άμεσα από το ΥΠΕΧΩΔΕ, να υλοποιήσει τη δέσμευση του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ, ο οποίος απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή (1/2/2007 και 5/3/2008) είχε ισχυριστεί ότι «πρόθεσή μας είναι στο πρώτο σχετικό νομοσχέδιο να κάνουμε τη ρύθμιση του νόμου για να μην ταλανίζονται μαθητές και εκπαιδευτικοί».

Στο πλευρό τους, η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Αγωνιστική Συμπαράταξη», η Ενωση Συλλόγων Γονέων Περιστερίου και ο «Φιλοπρόοδος Σύλλογος Ανθούπολης» που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ