Τρίτη 7 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Μαζική η ανταπόκριση των μαθητών

Μεγάλη ήταν η επιτυχία του 1ου Μαθητικού Φεστιβάλ Κατερίνης που συνδιοργάνωσαν το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πιερίας και η Επιτροπή Ειρήνης Κατερίνης το περασμένο Σάββατο, ανοίγοντας μία νέα σελίδα στην ιστορία του μαθητικού και αντιιμπεριαλιστικού, φιλειρηνικού κινήματος.

Οι εκδηλώσεις του 1ου Μαθητικού Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένες στον παλαιστινιακό λαό και στα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Γιάννη Ρίτσου. Ξεκίνησαν το πρωί με τουρνουά ποδοσφαίρου και συνεχίστηκαν το απόγευμα της ίδιας μέρας με αφηγήσεις ποιημάτων του Γιάννη Ρίτσου με θέμα την ειρήνη, συναυλία τεσσάρων μαθητικών συγκροτημάτων, ενώ στο χώρο φιλοξενήθηκε έκθεση φωτογραφίας με αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο και περίπτερο αφιερωμένο στην Παιδεία και τους μαθητικούς αγώνες.

Μιλώντας στο φεστιβάλ εκ μέρους του ΣΑΣΠ, η Ζοζεφίνα Αετοπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στόχος του Συντονιστικού ήταν να εκφραστεί η αλληλεγγύη των μαθητών της Πιερίας στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα και να καταδικαστούν τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή και σε όλη τη Γη. Ο Νίκος Σαλπιστής, εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης Κατερίνης, υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο του Συντονιστικού και του θεσμού του Μαθητικού Φεστιβάλ στη συσπείρωση των μαθητών και τη συμβολή τους στην υπόθεση της ειρήνης και του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στα εγκλήματά του κατά των λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ