Τετάρτη 8 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΖΙΝΟΥ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
Κλιμακώνουν με στάσεις εργασίας

Την Παρασκευή και τη Μ. Δευτέρα, ενάντια στις απολύσεις και για την υπογραφή ικανοποιητικής Σύμβασης

Με στάσεις εργασίας την Παρασκευή (4 μ.μ.-7 μ.μ. και 11 μ.μ.-2 π.μ.) και τη Μ. Δευτέρα κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στο Καζίνο - Ξενοδοχείο και Τελεφερίκ Πάρνηθας, όπως αποφάσισε χτες το διοικητικό συμβούλιο του επιχειρησιακού σωματείου. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων το σωματείο καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή στις 4.30 μ.μ., στον κάτω σταθμό του Τελεφερίκ.

Οι εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη για να μην προχωρήσει η εργοδοσία στην απόλυση δώδεκα οδηγών, όπως επίσημα ανακοίνωσε, καθώς και στην αλλαγή ειδικότητας άλλων οχτώ οδηγών σε φύλακες. Ταυτόχρονα απαιτούν την ανάκληση των μέχρι σήμερα απολύσεων, την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο του σωματείου και την άμεση επίλυση του κτιριακού προβλήματος.

Στο μεταξύ χτες εκδικάστηκε η αγωγή που είχε καταθέσει η εργοδοσία με την οποία απαιτεί να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η 24ωρη απεργία και κινητοποίηση που είχαν πραγματοποιήσει οι εργαζόμενοι στις 13 Μάρτη. Με την αγωγή ζητούνταν ταυτόχρονα να απαγορευτεί στο σωματείο «η επανάληψη απεργιών στο μέλλον, συνοδευόμενων από τις ίδιες παράνομες ενέργειες», εννοώντας την απεργιακή συγκέντρωση και πορεία που είχαν κάνει οι εργαζόμενοι στη Λ. Πάρνηθος. Η απόφαση αναμένεται τις επόμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ