Τετάρτη 8 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Συγκροτήθηκε Συντονιστικό για την Υγεία

Πλατιά σύσκεψη με πρωτοβουλία των γυναικείων συλλόγων μελών της ΟΓΕ

Συντονιστικό μαζικών φορέων και σωματείων για τα προβλήματα της Υγείας στην περιοχή Περάματος, Κερατσινίου, Δραπετσώνας και Σαλαμίνας συγκροτήθηκε μέσα από πλατιά σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα στο Κερατσίνι, με πρωτοβουλία των γυναικείων συλλόγων (μελών της ΟΓΕ) των παραπάνω δήμων. Συμμετείχαν εκπρόσωποι της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ, της ΔΑΣ Κερατσινίου, της παράταξης «Πέραμα - Σύγχρονη Πόλη» της «Προοδευτικής Δημοκρατικής Κίνησης Δραπετσώνας», των συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, συλλόγων και ενώσεων γονέων της περιοχής, επιτροπών ειρήνης, της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ κ.ά.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε η ανάγκη κοινής πάλης για ενιαίο λαϊκό σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, ενάντια στα ΣΔΙΤ στο χώρο της Υγείας, στην ανταποδοτικότητα που προωθεί ο «Καποδίστριας 2», στην «κάρτα υγείας», που βάζει όριο στην παροχή υπηρεσιών υγείας και σπρώχνει περισσότερο στην εμπορευματοποίηση. Οι κάτοικοι άλλωστε των περιοχών αυτών μέσα από τον κοινό αγώνα πέτυχαν θετικά αποτελέσματα στο ζήτημα της Ψυττάλειας που χρόνια τους ταλαιπωρούσε.

Κύρια αιτήματα που θέτουν είναι η ενίσχυση και στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας, η υλοποίηση της υπουργικής απόφασης του 1998 για μετατροπή σε Κέντρο Υγείας του Σταθμού Α' Βοηθειών του ΙΚΑ Περάματος, η κατασκευή Κέντρου Υγείας στο Κερατσίνι που έχει εξαγγελθεί από δύο κυβερνήσεις και δύο δημάρχους πανηγυρικά, αλλά παραμένει στα χαρτιά, και η σύνδεση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τους χώρους δουλειάς (ΖΩΝΗ, ΒΙΠΑΣ, εργοστάσια, λιμάνι, πλοία) αλλά και με τα σχολεία και την ίδια την οικογένεια.

Επίσης όλα τα κοινωνικά προγράμματα των δήμων να περάσουν στην ευθύνη του κράτους και να διευρυνθούν με βάση τις ανάγκες τους, με μόνιμη και σταθερή απασχόληση για το προσωπικό τους. Να δημιουργηθεί Παιδιατρικό νοσοκομείο στη Δραπετσώνα με παράλληλη απαλλοτρίωση της περιοχής των Λιπασμάτων προς όφελος του λαού. Χαρακτηριστική εδώ ήταν η επισήμανση του Γιάννη Πατσιλινάκου, επικεφαλής της παράταξης «Πέραμα - Σύγχρονη Πόλη», πως η κατασκευή Παιδιατρικού νοσοκομείου στον Πειραιά αποτελεί αίτημα και του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης από το 1975.

Επίσης ζητούν να κατασκευαστεί Γενικό νοσοκομείο στη Σαλαμίνα, που να ανταποκρίνεται στην αλματώδη πληθυσμιακή αύξηση, να αντιμετωπιστούν άμεσα όλες οι ελλείψεις των υπαρχόντων δομών Υγείας σε προσωπικό και υποδομές, να ληφθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς καθώς και μέτρα για τις γυναίκες, τα νέα ζευγάρια, τους μετανάστες. Τέλος, προτάθηκε και αποφασίστηκε πρόγραμμα αγωνιστικών πρωτοβουλιών, που ξεκινά άμεσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ