Τετάρτη 8 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Νέο επεισόδιο με νεκρό Παλαιστίνιο στην ανατολική Ιερουσαλήμ

Επιφυλακτικός ο Μπλερ, σπεύδει ο Μίτσελ μετά την απροθυμία Νετανιάχου να υιοθετήσει τη «λύση των δύο κρατών». Νέες καταγγελίες για εγκλήματα στη Γάζα

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Νεκρός έπεσε από πυρά της ισραηλινής Αστυνομίας νεαρός Παλαιστίνιος που φέρεται, σύμφωνα με τους ισραηλινούς ισχυρισμούς, να κατευθύνθηκε με το αυτοκίνητό του κατά ομάδας αστυνομικών σε συνοικία της ανατολικής Ιερουσαλήμ. Το επεισόδιο σημειώθηκε, ενώ επικρατούσε ένταση και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή, καθώς κατεδαφιζόταν το σπίτι έτερου Παλαιστινίου, που τον περασμένο Ιούλη με τον εκσκαφέα που οδηγούσε επιτέθηκε κατά Ισραηλινών πολιτών και σκότωσε τρεις πριν πέσει νεκρός από ισραηλινά πυρά. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, τραυματίστηκαν άλλα 20 άτομα, κυρίως Παλαιστίνιοι κάτοικοι της Ιερουσαλήμ.

«Σκεπτικισμός» και «ασάφεια»

Την αποφασιστικότητά του να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για την «ειρήνη στη Μέση Ανατολή», εξέφρασε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην πρώτη συνεδρίαση της νέας κυβέρνησης συνασπισμού. Και πάλι, όπως επισήμαιναν αναλυτές, δεν αναφέρθηκε σε επανέναρξη συνομιλιών με τους Παλαιστινίους, ούτε στην προοπτική ίδρυσης ανεξάρτητου κράτους.

Αντίθετα, στο ζήτημα αναφέρθηκε εκ νέου ο Αμερικανός Πρόεδρος, επιμένοντας στις συνομιλίες και στη λύση των δύο κρατών, κάτι που έπραξε και ο Ρώσος ομόλογός του, υποδεχόμενος τον Πρόεδρο Αμπάς στη Μόσχα. Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο απεσταλμένος του Κουαρτέτου (Ρωσία, ΗΠΑ, ΟΗΕ, ΕΕ) Τόνι Μπλερ, μετά από την πρώτη του συνάντηση με τον Νετανιάχου. Με στόχο την αναθέρμανση των ισραηλινο-παλαιστινιακών συνομιλιών, στην περιοχή επιστρέφει και ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού Προέδρου, ο Τζορτζ Μίτσελ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ