Τετάρτη 8 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Διαδηλώσεις και υποσχέσεις Ομπάμα

Από τις διαδηλώσεις στην Τουρκία κατά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού
Από τις διαδηλώσεις στην Τουρκία κατά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ._

Με σύνθημα «Ομπάμα πάρε μαζί σου τον Ταγίπ και γύρνα σπίτι σου» υποδέχτηκε το ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ) τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα, στη χώρα. Με διαδηλώσεις στην Αγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, τα μέλη και οι οπαδοί του ΤΚΡ δήλωσαν ξεκάθαρα την αντίθεσή τους στην ολοένα και εντεινόμενη «εξάρτηση» της χώρας τους από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις καταδικάζοντας τους σκοπούς της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου, τονίζοντας στις συγκεντρώσεις τους ότι ο μόνος τρόπος να δοθεί λύση και διέξοδος στα λαϊκά προβλήματα είναι να υπάρξει οργάνωση του κινήματος και ο λαός να βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στις δικές τους δυνάμεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, χτες επισκέφθηκε ένα από τα πανεπιστήμια της Κωνσταντινούπολης, επαναλαμβάνοντας τη «δέσμευσή του για το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου των ΗΠΑ με το μουσουλμανικό κόσμο». Στα πλαίσια της πολιτικής που θέλει την Τουρκία να διαδραματίσει το ρόλο του «διαμεσολαβητή» μεταξύ «Ανατολής και Δύσης», με στόχο την επίτευξη των ιμπεριαλιστικών σχεδίων για τη «Ευρεία Μέση Ανατολή».

Παράλληλα, ο Αμερικανός Πρόεδρος συναντήθηκε και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος δήλωσε ικανοποίηση από τη συνάντηση και εξέφρασε αισιοδοξία για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ