Κυριακή 12 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και να ησυχάσουν τα μονοπωλια

Και δεν είναι μόνον αυτό. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ γαρνίρει την πρωτοβουλία της με την αναγκαιότητα να ελέγχουν οι εργαζόμενοι και να ασκούν πίεση σαν καταναλωτές για την «ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών» και τη ...διαφάνεια στο εμπόριο, θέλοντας να αποπροσανατολίσει πέρα για πέρα το εργατικό κίνημα.

Γιατί όσο υπάρχουν μεγαθήρια που μονοπωλούν το εμπόριο και τις υπηρεσίες, τόσο η ποιότητα θα προσαρμόζεται στην κερδοφορία τους και οι όποιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα αποτελούν «ασπιρίνες», όπως έχει πάμπολλες φορές αποδειχτεί στο παρελθόν. Κατά συνέπεια, αν κάτι μπορεί να διασφαλίσει φτηνά και ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες για τα πλατιά λαϊκά στρώματα, αυτό είναι η πάλη για την κατάργηση των μονοπωλίων, την κοινωνικοποίηση στρατηγικών τομέων της παραγωγής. Αλλά αυτές είναι λέξεις - και, πολύ περισσότερο, πράξεις - ακατάλληλες και απαγορευμένες για τη συνδικαλιστική πλειοψηφία.

Εν κατακλείδι, καταγράφουμε και τη θέση της παράταξης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για τη μετάλλαξη της ΓΣΕΕ σε καταναλωτική οργάνωση: «Δεν είμαστε της λογικής της αποχής από νέες προσπάθειες που γίνονται. Θα προσπαθήσουμε να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές, ώστε να συμβάλουμε με τη συμμετοχή μας στην ανάπτυξη μιας μαζικής και πραγματικά κινηματικής καταναλωτικής οργάνωσης». Με άλλα λόγια, «προχωράτε εσείς μπροστά, κι εμείς εδώ είμαστε»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ